Eden najuspešnejših Centrov Ustvarjalna Evropa

Skrbimo za uspešno delovanje Centra Ustvarjalna Evropa, nacionalne informacijske pisarne za promocijo programa EU Ustvarjalna Evropa za kulturne in ustvarjalne sektorje. Od leta 2014 je v programu EU sodelovalo več kot 100 slovenskih organizacij, nekatere med njimi so večkratni prejemniki podpore. Slovenski vodje projektov so v obdobju 2014–2019 skupaj pridobili več kot 19,5 milijonov EUR podpore.

Ponosni smo, da smo k temu prispevali tudi s svojim delom. Od leta 2014 smo organizirali že več kot 131 dogodkov, na katerih smo gostili 255 domačih in tujih strokovnjakov in 4.982 udeležencev.

Spremljajte #CEDSlovenia, www.ced-slovenia.eu

131

dogodkov

255

domačih in tujih strokovnjakov

4.982

udeležencev

Ced Logo Cb SloV okviru dejavnosti CED Slovenija domačemu sektorju zagotavljamo celostno podporo: od strokovne podpore v vseh fazah razpisnih postopkov, do intenzivne promocije podprtih organizacij in projektov doma in v tujini. Ob tem posameznikom in organizacijam v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih, vključno z avdiovizualnim, nudimo relevantna znanja in kompetence, brez katerih slovenski prijavitelji v izredno konkurenčnem evropskem sistemu ne bi bili tako uspešni pri črpanju sredstev EU in izvajanju kompleksnih mednarodnih projektov.

Vendar pa, tako kot Ustvarjalna Evropa, tudi CED Slovenija z decembrom 2020 zaključuje svoj cikel delovanja. Upamo, da bomo tudi od leta 2021 dalje sektorju lahko omogočali brezplačno strokovno podporo pri črpanju sredstev EU, možnost dostopa do referenčnih mednarodnih partnerjev, relevantnih strokovnjakov in drugih priložnosti ter zanesljiv smerokaz na poti po labirintih politik in finančnih mehanizmov EU.

Motovila Srecanje Uspesno Ustvarjalno 2018 Fotokatjagoljat M5Motovili in predstavnikom uspešnih organizacij je decembra 2018 v Mestni hiši čestitala Mateja Demšič, načelnica oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana (MOL). Veseli smo pohvale, da je »Motovili v petih letih uspelo več kot katerikoli drugi podporni organizaciji«. Poudarila je tudi, da je bilo sodelovanje s sektorjem in Motovilo ključno za vzpostavitev mehanizma sofinanciranja projektov s podporo Ustvarjalne Evrope.

Mestna občina Ljubljana je namreč leta 2018 prvič objavila poziv organizacijam s sedežem na območju MOL, ki so prejele podporo Ustvarjalne Evrope, kar je tudi del Strategije razvoja kulture v MOL.

CED Slovenija deluje v okviru zavoda Motovile ob podpori Ministrstva za kulturo RS in Generalnega direktorata za izobraževanje in kulturo ter Generalnega direktorata za komunikacijska omrežja, vsebine in tehnologijo Evropske komisije.

Podpirajo nas

Ce Eacea Hor En 943x165@72 E1454406692103 380x69
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Evropska Komisija
Logo Mol 1