Motovila Popup Novgorica Okt2019

Mobilna POP-UP pisarna na festivalu Poklon viziji

Datum dogodka 15.10. 2019  −  16.10. 2019
VstopninaBrezplačno

Želite izvedeti več o priložnostih in mehanizmih EU za regionalni razvoj in mednarodno povezovanje v kulturi, filmu in ustvarjalnih sektorjih?

Obiščite našo POP-UP pisarno v Novi Gorici in Gorici, ki jo bomo vzpostavili v okviru čezmejnega filmskega festivala Poklon viziji in v sodelovanju z RRA Severne Primorske ter zavodoma Kinoatelje in Otok. Čimprej si rezervirajte brezplačen termin za kratek informativni pogovor ali individualno svetovanje z ekipama Motovile in RRA Severne Primorske!

Spremljajte nas! #MotovilaPOPUP

15. oktober 2019, NOVA GORICA

Lokacija: ex@Daimond, Delpinova ulica 20

16. oktober 2019, GORICA

Lokacija: Palazzo del cinema / Hiša filma, Travnik / Piazza Vittoria 41

Svetovanje: razpisi Ustvarjalna Evropa

Piši na info@ced-slovenia.eu

15. oktober 2019, NOVA GORICA

Lokacija: ex@Daimond, Delpinova ulica 20

V torek, 15. oktobra bodo svetovalni termini na voljo v okviru srečanja (glej program, .pdf), na katerem bomo skupaj s kolegi iz RRA Severne Primorske najprej na kratko predstavili priložnosti, ki jih kulturnemu in ustvarjalnim sektorjem ponujajo programi EU. Tokrat bosta v fokusu dva na prvi pogled nepovezljiva programa – Ustvarjalna Evropa in Program razvoja podeželja (LAS).

Primeru dobre prakse čezmejnega sodelovanja na področju filma sledi še pogovor z gosti iz Slovenije, Italije in Hrvaške o tem, kakšne (ne)izkoriščene razvojne priložnosti ponuja film za regionalni in lokalni razvoj turizma in gospodarstva. Srečanje lahko zaključite z zanimivim filmskih sprehodom ali pa izkoristite priložnost za individualno svetovanje o razpisih, ki bodo predstavljeni v dopoldanskem delu srečanja.

16. oktober 2019, GORICA

Lokacija: Palazzo del cinema / Hiša filma, Travnik / Piazza Vittoria 41

V sredo, 16. oktobra (od 9h do 14h) se naša POP-UP pisarna seli v Gorico, kjer bo paralelno potekalo tudi predavanje britanske režiserke Kim Longinotto, letošnje prejemnice nagrade Darko Bratina.

REZERVACIJA SVETOVALNIH TERMINOV

Pozor: Oba dneva je na voljo omejeno število svetovalnih terminov z ekipo Motovile (CED Slovenija) za razpise podprogramov Kultura in MEDIA ter ekipo RRA Severne Primorske. Priporočljive so predhodne rezervacije termina na info@ced-slovenia.eu.

#onkrajkulturnega Modela, 27.–28. Maj 2019. Foto ©janez Klenovšek Za Motovila.6

Srečanje in POP-UP pisarno organizirajo zavodi Kinoatelje, Motovila in Otok v sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo Severne Primorske kot del projekta PRO KUS: Prenos veščin in znanja za profesionalizacijo v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih ob podpori Ministrstva za javno upravo RS.

Dogodek poteka v okviru kandidature Nove Gorice in Gorice za naslov Evropska prestolnica kulture 2025 in je del programa čezmejnega filmskega festivala Poklon viziji, ki se med 13. in 20. oktobrom odvija v sedmih mestih (Nova Gorica, Gorica, Ljubljana, Špeter, Izola, Udine, Trst) in je posvečen opusu britanske režiserke Kim Longinotto, letošnje prejemnice nagrade Darko Bratina.

Podpirajo nas

Ce Eacea Hor En 943x165@72 E1454406692103 380x69
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Evropska Komisija
Logo Mol 1