Motovila Popup Novgorica Okt2019

Mobilna POP-UP pisarna na festivalu Poklon viziji

Datum dogodka 15.10. 2019  −  16.10. 2019
VstopninaBrezplačno

Želite izvedeti več o priložnostih in mehanizmih EU za regionalni razvoj in mednarodno povezovanje v kulturi, filmu in ustvarjalnih sektorjih?

Obiščite našo POP-UP pisarno v Novi Gorici in Gorici, ki jo bomo vzpostavili v okviru čezmejnega filmskega festivala Poklon viziji in v sodelovanju z RRA Severne Primorske ter zavodoma Kinoatelje in Otok. Čimprej si rezervirajte brezplačen termin za kratek informativni pogovor ali individualno svetovanje z ekipama Motovile in RRA Severne Primorske!

Spremljajte nas! #MotovilaPOPUP

15. oktober 2019, NOVA GORICA

Lokacija: ex@Daimond, Delpinova ulica 20

16. oktober 2019, GORICA

Lokacija: Palazzo del cinema / Hiša filma, Travnik / Piazza Vittoria 41

Svetovanje: razpisi Ustvarjalna Evropa

Piši na info@ced-slovenia.eu

15. oktober 2019, NOVA GORICA

Lokacija: ex@Daimond, Delpinova ulica 20

V torek, 15. oktobra bodo svetovalni termini na voljo v okviru srečanja (glej program, .pdf), na katerem bomo skupaj s kolegi iz RRA Severne Primorske najprej na kratko predstavili priložnosti, ki jih kulturnemu in ustvarjalnim sektorjem ponujajo programi EU. Tokrat bosta v fokusu dva na prvi pogled nepovezljiva programa – Ustvarjalna Evropa in Program razvoja podeželja (LAS).

Primeru dobre prakse čezmejnega sodelovanja na področju filma sledi še pogovor z gosti iz Slovenije, Italije in Hrvaške o tem, kakšne (ne)izkoriščene razvojne priložnosti ponuja film za regionalni in lokalni razvoj turizma in gospodarstva. Srečanje lahko zaključite z zanimivim filmskih sprehodom ali pa izkoristite priložnost za individualno svetovanje o razpisih, ki bodo predstavljeni v dopoldanskem delu srečanja.

16. oktober 2019, GORICA

Lokacija: Palazzo del cinema / Hiša filma, Travnik / Piazza Vittoria 41

V sredo, 16. oktobra (od 9h do 14h) se naša POP-UP pisarna seli v Gorico, kjer bo paralelno potekalo tudi predavanje britanske režiserke Kim Longinotto, letošnje prejemnice nagrade Darko Bratina.

REZERVACIJA SVETOVALNIH TERMINOV

Pozor: Oba dneva je na voljo omejeno število svetovalnih terminov z ekipo Motovile (CED Slovenija) za razpise podprogramov Kultura in MEDIA ter ekipo RRA Severne Primorske. Priporočljive so predhodne rezervacije termina na info@ced-slovenia.eu.

#onkrajkulturnega Modela, 27.–28. Maj 2019. Foto ©janez Klenovšek Za Motovila.6

Srečanje in POP-UP pisarno organizirajo zavodi Kinoatelje, Motovila in Otok v sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo Severne Primorske kot del projekta PRO KUS: Prenos veščin in znanja za profesionalizacijo v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih ob podpori Ministrstva za javno upravo RS.

Dogodek poteka v okviru kandidature Nove Gorice in Gorice za naslov Evropska prestolnica kulture 2025 in je del programa čezmejnega filmskega festivala Poklon viziji, ki se med 13. in 20. oktobrom odvija v sedmih mestih (Nova Gorica, Gorica, Ljubljana, Špeter, Izola, Udine, Trst) in je posvečen opusu britanske režiserke Kim Longinotto, letošnje prejemnice nagrade Darko Bratina.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1