Kratko, a sladko

Datum dogodka 19.11. 2015 • 11:00  −  19.11. 2015 • 19:00
VstopninaBrezplačno

Seminar Motovile (CED Slovenija) o kratkih filmih je del strokovnega programa LIFFe.

Ali je kratek film samo mlajši brat bolj priljubljenega celovečernega filma?
Ali pa gre za enakovredna dvojčka, ki imata le drugačne življenjske interese?
Ogledali si bomo nekaj kratkih filmov in se o njih pogovarjali.

Enodnevni seminar v organizaciji zavoda Motovila / Centra Ustvarjalna Evropa se bo osredotočil na zakonitosti kratke forme – te se bistveno razlikujejo od ustvarjalnih pristopov k celovečernemu filmu. Mentor Srđan Vuletić, član festivalske žirije letošnjega LIFFa, avtor več mednarodno nagrajenih kratkih in celovečernih filmov ter redni profesor režije in scenaristike na sarajevski Akademiji za dramsko umetnost, bo prek številnih primerov izpostavil edinstvene značilnosti kratke filmske forme.

Seminar je primarno namenjen mladim filmskim ustvarjalcem – prednost udeležbe imajo študenti in diplomanti filmskih in medijskih študij ter ustvarjalci mlajše generacije, ki se želijo izpopolniti v kratki filmski formi. K udeležbi so prav tako vabljeni tudi ostali zainteresirani filmski ustvarjalci – prijave sprejemamo do zapolnitve mest.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.
Prizorišče: Cankarjev dom, Dvorana E1-2.

Seminar je del letošnjega fokusa Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji na sodelovanje z novoustanovljenimi Centri Ustvarjalne Evrope in/ali novimi članicami programa Ustvarjalna Evropa na področju Balkana.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1