Panel Gender Equality Animatekapro21

Enakost spolov v animaciji

Datum dogodka 01.12. 2021 • 13:30  −  01.12. 2021 • 14:30
VstopninaBrezplačno

Prepoznavanje, analiza in sprememba diskriminatornih struktur, ki ohranjajo in krepijo diskriminacijo in neenakost v kulturnem in kreativnem sektorju, so predpogoji za doseganje potrebnih sistemskih sprememb. Na okrogli mizi »Enakost spolov v animiranem filmu: Izobraževanje, produkcija in distribucija« bomo razpravljali o različnih oblikah neenakosti v svetu animiranega filma. Od samega izobraževanja, preko produkcijskih pogojev med nastajanjem filmov, do praks in samoumevnosti, ki vladajo distribuciji filmov po festivalih in kinematografih.

Sodelujejo: Tina Smrekar (Finta, SI), Maja Gehrig (režiserka, CH), Luce Grosjean (MIYU, FR), Matea Milić (Animafest Zagreb, HR). Moderatorka: Urška Jež, producentka (SI). Udeležence bo uvodoma pozdravila Ines Kežman (Motovila / CED Slovenia) in izpostavila, da je enakost spolov ena od prednostnih tem programa EU Ustvarjalna Evropa. Več informaij tukaj.

KDAJ

Sreda, 1. december 2021, ob 13:30

KJE

Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana

Motovila

je partner filmskih festivalov

Okrogla miza je del obsežnejšega diskurzivnega in filmskega programa 18. Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka (29. 11.–5. 12. 2021) in združena pod oznako HerStory. Dogodek je nastal v sodelovanju z Mestom žensk in Motovilo (CED Slovenia) ter je del CEE Animation Experience @AnimatekaPRO.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1