E Kava »ustvarjalna Evropa Sreča Program Cerv«

e-kava »Ustvarjalna Evropa sreča program CERV«

Datum dogodka 15.02. 2022 • 10:00  −  15.02. 2022 • 12:00
VstopninaBrezplačno

Motovila (Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji) in Društvo PiNA (CERV točka) vabita na e-kavo »Ustvarjalna Evropa sreča program CERV«. Dogodek je namenjen predstavnikom kulturnega in ustvarjalnih sektorjev, ki s svojo dejavnostjo ozaveščajo o skupni evropski zgodovini in jih zato zanimajo priložnosti za financiranje mednarodnega sodelovanja in povezovanja, ki jih omogoča razpis Evropski zgodovinski spomin (European Remembrance) programa EU CERV – Citizens, Equality, Rights & Values / Državljani, enakost, pravice in vrednote.

Obvezne spletne PRIJAVE do ponedeljka, 14. februarja do 13.00.
Del dogodka bo v angleškem jeziku.
Ponovitve ne bo.

KAJ

Razpis CERV European Remembrance

KDAJ

Torek, 15. 2. 2022, 10.00–12.00

PRIJAVE DO

Ponedeljek, 14. 2. 2022 do 13.00

PROGRAM

– predstavitev programa CERV;
– predstavitev razpisa Evropski zgodovinski spomin (European Remembrance); rok 24. 3. 2022 do 17.00 CET;
– praktični napotki z izkušenimi prijavitelji, predstavniki kulturnega in ustvarjalnih sektorjev

Namen spletnega srečanja je predstaviti razpis Evropski zgodovinski spomin zlasti tistim deležnikom s področja kulture, ki bodo s projekti (kot prijavitelji ali partnerji) kandidirali na razpisu z rokom za oddajo 24. 3. 2022. Vabljeni pa tudi tisti, ki se za sodelovanje na tem razpisu šele odločate in/ali boste kandidirali v prihodnjih letih.

CERV – Citizens, Equality, Rights & Values je nastal z združitvijo programov Evropa za državljane in Programa pravice, enakost in državljanstvo. Skupni proračun program CERV za obdobje 2021–2027 je 1,5 milijarde EUR. Program za državljane, enakost, pravice in vrednote spodbuja aktivno državljanstvo, pobratenje mest, ozavešča o skupni zgodovini, kulturi, kulturni dediščini in vrednotah. Na e-kavi bomo uvodoma predstavili program CERV, v nadaljevanju pa se bomo osredotočili na razpis Evropski zgodovinski spomin, ki v letu 2022 kot prioritetni področji naslavlja (i) obeleževanje, raziskovanje ter izobraževanje o zločinih, storjenih v totalitarnih režimih, in (ii) krepitev odpornosti, demokratične tranzicije in konsolidacije. V zadnjem delu boste slišali praktične nasvete, ki vam lahko koristijo pri pripravi projektne vloge.

Vsebino razpisa in dobre prakse bodo predstavili predstavniki nemške nacionalne točke programa CERV, zato bo del dogodka v angleškem jeziku.

Sodelujejo: Nena Bibica in Maja Drobne (PiNA) in Tanja Kos (Motovila).

Obvezne spletne prijave do ponedeljka, 14. februarja do 13.00.

Dodatne informacije: info[at]ced-slovenia.eu.

Dogodek je del aktivnosti nacionalnih informacijskih točk CED Slovenija (Motovila) in Točka CERV (PiNA). Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1