Motovila Banner Delavnica Rezidenca1

Delavnica o rezidencah

Datum dogodka 01.06. 2021 • 10:00  −  02.06. 2021 • 12:00
VstopninaBrezplačno

Zavod Motovila v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, organizira specializirano usposabljanje na področju mednarodnega kulturnega sodelovanja.  Dvodnevna delavnica je namenjena upravljalcem prostorov, ki izvajajo (ali jih bodo v prihodnje) mednarodne umetniške rezidenčne programe. Cilj usposabljanja je izboljšati kompetence izvajalcev in prispevati k izboljšanju standardov izvajanja in trajnosti tovrstnih programov. Delavnico bo vodila Bojana Panevska iz DutchCulture (NL), vodja programa TransArtists in strokovnjakinja za mednarodno mobilnost v kulturi.

PRIJAVE zbiramo do torka, 25. maja 2021, na info[at]motovila.si.

Specializirano usposabljanje organiziramo v koprodukciji z Mednarodnim grafičnim likovnim centrom (Švicarija) in v sodelovanju s Centrom za kreativnost in Mestno občino Ljubljana.

KAJ: dvodnevno specializirano usposabljanje (v angleškem jeziku)
KDAJ: 1. junij (9:30–15:00) in 2. junij (10:00–12:00)
KJE: Švicarija (MGLC), Ljubljana in Zoom

PRIJAVE zbiramo do torka, 25. maja 2021, na info@motovila.si.
Prijavljeni kandidati bodo prejeli prijavnico, s katero bodo utemeljili interes za sodelovanje na delavnici. Število udeležencev je omejeno zaradi upoštevanja veljavnih predpisov in priporočil NIJZ za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19.

Dodatne informacije in prijave: info@motovila.si

Bojana Panevska PhotoPredava: Bojana Panevska je raziskovalka in piska, diplomirala je iz avdio in vizualne umetnosti na Gerrit Rietveld Academie in magistrirala iz likovne umetnosti na Sandberg Institute, oboje v Amsterdamu. Njeno raziskovalno delo je objavljeno v različnih revijah in knjigah v Evropi in ZDA. Že več kot 15 let deluje v kulturnem sektorju v mednarodnem prostoru, zlasti se ukvarja s krepitvijo položaja umetnikov v družbi in svobodo izražanja. Trenutno dela kot svetovalka pri DutchCulture | TransArtists. Bojana je članica upravnega odbora informacijske mreže za mobilnost v kulturi On the Move z več kot 50 člani v več kot 20 državah v Evropi in svetu. Prav tako sodeluje v svetovalnem odboru TransCultural Exchange – neprofitne organizacije s sedežem v Bostonu, s poslanstvom spodbujati boljše razumevanje svetovnih kultur s kakovostnimi umetniškimi projekti, kulturnimi izmenjavami in izobraževalnimi programi.

KDAJ

1.–2. junij 2021

KJE

MGLC Švicarija, Ljubljana in Zoom

PRIJAVE do

25. maja 2021

Delavnica o rezidencah je del serije usposabljanj Onkraj kulturnega modela. Serija usposabljanj zavoda Motovila je del partnerske mreže Platforma Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. Del usposabljanj sofinancira tudi Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za kulturo in Ministrstvo za javno upravo.

Motovila Prvi Koraki Okm Pas Z Logotipi2

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1