Amplify 9maj

#AmplifyinAction

Datum dogodka 09.05. 2022 • 10:00  −  09.05. 2022 • 15:00
VstopninaBrezplačno

12 partnerjev pobude Amplify, med njimi tudi Motovila, na dan Evrope, 9. maja, organizira zaključni dogodek pod naslovom #AmplifyinAction, na katerem bomo predstavili pobude za boljše delo(vanje) ustvarjalcev in kulturnih delavcev. Preteklo leto smo namreč s pobudo Amplify prispevali h Konferenci o prihodnosti Evrope – sporočali ideje, predloge, priporočila in pomisleke predstavnikov kulturnega sektorja o viziji kulture v Evropski uniji. V procesu posvetovanj s(m)o tudi slovenski udeleženci prepoznali številne izzive, na katere smo opozorili Evropski parlament idr. institucije EU – denimo pomanjkanje nacionalnih mehanizmov za sofinanciranje mednarodnega kulturnega sodelovanja.

Dogodek lahko spremljate na spletu na povezavi www.europeday.eu.
[Udeležba v živo na povabilo. Za dodatne informacije nam pišite info[at]motovila.si.]

Kdaj

Ponedeljek, 9. maj

Kje

Hiša EU & www.europeday.eu

Spremljajte #Amplify

#EuropeDay22 #TogetherEU

Zaključni dogodek #AmplifyinAction bo potekal v živo in na spletu (europeday.eu) v 12 evropskih državah – na Danskem, v Franciji, Grčiji, Italiji, Madžarski, Nizozemski, Poljski, Portugalski, Romuniji, Sloveniji (Hiša EU), Španiji in Švedski. Organizirani bodo pogovori z umetniki, med udeleženci pobude Amplify in odločevalci EU. Vabljeni, da se nam pridružite v živo v Hiši EU v Ljubljani in spremljate zaključni dogodek!

#AmplifyinAction je del dogodka Dan Evrope 22, ki ga skupaj pripravljajo Culture Action Europe, Bozar, Evropska kulturna fundacija in De Balie.

Amplify Center Stage

Med 11.00 in 12.50 se bo odvil osrednji del programa, ki bo potekal v centralnem studiu Culture Action Europe v Bruslju in 12 državah EU:
* Bridging culture and politics – pogovor z odločevalci (Evropski parlament, Komisija, Svet EU).
* Izjava predstavnikov ukrajinskega kulturnega sektorja.
* Zagovorništvo v akciji: udeleženci pobude Amplify pozovejo k spremembam – oglasili se bomo tudi iz Slovenije.

Dodatne informacije in program dogodka na spletni strani koordinatorja pobude Amplify – Culture Action Europe.

 

Spremljajte, všečkajte in delite vsebine na družbenih omrežjih. Naj se sliši glas kulture!
#Amplify #CulturalDealEU #TheFutureisYours #TogetherEU #EuropeDay22 #Motovila

Pri pobudi Amplify, ki jo koordinira Culture Action Europe, sodelujejo tudi Motovila (SI), ECCOM (IT), Interarts (ES), Mapa Das Ideias (PT), Baltic Sea Cultural Centre (PL), Europa Nova (HU), Michael Culture (FR), Trans Europe Halles (SE), Center for Kunst & Interkultur (DK), Nicholas Anastasopoulus (GR), Timișoara 2021 (RO) in H401 (NL).

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1