Motovila Kinootok2018 Foto Andrejakranjec Creative Europe Media

CED Slovenija

Kot nacionalni Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji (CED Slovenija) smo vstopna točka za vse, ki želijo sodelovati v Ustvarjalni Evropi, krovnem nadnacionalnem programu EU za področje kulture, filma in drugih ustvarjalnih sektorjev.

Pomagamo vam pri prvih korakih:
– strokovno oceni projektno idejo,
– pomaga pri iskanju partnerjev po Evropi,
– svetuje pri iskanju drugih nacionalnih in mednarodnih možnosti financiranja,
– nudi svetovanje in usposabljanje o projektnem vodenju,
– pomaga pri postopku prijave in odgovarja na tehnična vprašanja.

Spremljajte #CEDSlovenia, www.ced-slovenia.eu

Ustvarjalna Evropa je …

… več kot 130 slovenskih organizacij, tako nevladnih kot javnih institucij, ki so v obdobju od 2014 do 2020 uspešno sodelovale na razpisih. Nekatere med njimi večkrat!
… skoraj 400 podprtih mednarodnih projektov, ki jih slovenski vodje in partnerji izvajajo na področju filma, knjige, plesa, gledališča, arhitekture in oblikovanja, kulturne dediščine, vizualnih in intermedijskih umetnosti in drugih ustvarjalnih sektorjev.
… več kot 24 milijonov EUR podpore EU, ki so jo pridobili slovenski vodje evropskih projektov. To v povprečju znaša skoraj 3,5 milijona EUR letno za slovensko kulturo in film!
… neverjetnih 1070 mednarodnih povezav, ki so jih vzpostavile slovenske organizacije z 41. evropskimi državami.
… dokaz, da sta slovenska kultura in film neverjetno uspešna in ustvarjalna!

Vas zanima individualno svetovanje?

Motovila Pop Up PisarnaOsebna srečanja zaenkrat še niso mogoča v polni meri. Med delavnikom smo dosegljivi prek elektronske pošte in družbenih omrežij, v času uradnih ur, med 10. in 13. uro, pa tudi na telefon (01 300 87 87).

Priporočamo obisk naših dogodkov

Motovila DogodkiZa vas jih pripravljamo s ciljem izboljšati kapacitete dostopa do (mednarodnih) finančnih virov, partnerjev, vsebin, občinstev … Priporočamo obisk, še posebej, če se prijavljate na katerega od letošnjih razpisov Ustvarjale Evrope. Glej tukaj.

Spremljajte nas

Prijavite se na e-novice ter spremljajte FB profila:
@CEDSlovenia (Kultura)
@CEDSloveniaMEDIA
#CEDSlovenia

Ced Logo Cb SloCED Slovenija deluje v okviru zavoda Motovile ob podpori Ministrstva za kulturo RS in Generalnega direktorata za izobraževanje in kulturo ter Generalnega direktorata za komunikacijska omrežja, vsebine in tehnologijo Evropske komisije.

Podpirajo nas

Ce Eacea Hor En 943x165@72 E1454406692103 380x69
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Evropska Komisija
Logo Mol 1