Motovila Kinootok2018 Foto Andrejakranjec Creative Europe Media

CED Slovenija

Kot nacionalni Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji (CED Slovenija) smo vstopna točka za vse, ki želijo sodelovati v Ustvarjalni Evropi, krovnem nadnacionalnem programu EU za področje kulture, filma in drugih ustvarjalnih sektorjev.

Pomagamo vam pri prvih korakih:
– strokovno oceni projektno idejo,
– pomaga pri iskanju partnerjev po Evropi,
– svetuje pri iskanju drugih nacionalnih in mednarodnih možnosti financiranja,
– nudi svetovanje in usposabljanje o projektnem vodenju,
– pomaga pri postopku prijave in odgovarja na tehnična vprašanja.

Spremljajte #CEDSlovenia, www.ced-slovenia.eu

Ustvarjalna Evropa (2014–2020) je Sloveniji prinesla …

135 slovenskih organizacij, tako nevladnih kot javnih institucij, ki so v obdobju 2014–2020 uspešno sodelovale na razpisih. Nekatere med njimi večkrat!
575 podprtih mednarodnih projektov, ki jih slovenski vodje in partnerji izvajajo na področju filma, knjige, plesa, gledališča, arhitekture in oblikovanja, kulturne dediščine, vizualnih in intermedijskih umetnosti in drugih ustvarjalnih sektorjev.
24,3 milijonov EUR podpore EU, ki so jo pridobili slovenski vodje projektov. To znaša skoraj 3,5 milijona EUR letno za slovensko kulturo in film!
… neverjetnih 1070 mednarodnih povezav, ki so jih vzpostavile slovenske organizacije s partnerji iz 41. držav.
… uvrstitev Ljubljane v sam vrh, na 2. mesto med evropskimi kulturnimi prestolnicami, tako po številu podprtih projektov kot obsegu financiranja EU.
Znak evropske dediščine podeljen Prešernovi Zdravljici, Cerkvi Sv. Duha na Javorci in Partizanski bolnici Franja.
… nagrado EU za kulturno dediščino Europa Nostra podeljeno Paviljonu za prezentacijo arheologije v Celju in Plečnikovi hiši v Ljubljani.
… nagrado EU za književnost EUPL Jasminu B. Frelihu za roman Na/pol.
… nagrado LUX za film Bog obstaja, ime ji je Petrunija.

OKRNJENA DEJAVNOST CED SLOVENIJA

Motovila v letu 2021 ostaja del evropske mreže centrov CED, ki delujejo v 40. evropskih državah, saj je Evropska komisija trenutnim centrom CED podaljšala mandat, da bi tako ob podpori nacionalnih ministrstev za kulturo omogočila njihovo neprekinjeno delovanje kljub zamudam pri sprejemanju nove Ustvarjalne Evrope.
Ministrstvo za kulturo RS je januarja izdalo sklep, s katerim bo zagotovilo delno sofinanciranje za delovanje Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji v prvi polovici leta 2021, s čimer bo omogočilo izvajanje dejavnosti CED Slovenija v manjšem obsegu in z manjšo ekipo. Motovila od leta 2014 uporabnikom in zainteresirani javnosti omogoča brezplačno strokovno podporo in informacije, povezane s programom Ustvarjalna Evropa, in je s tem neposredno vplivala na izjemno uspešnost Slovenije v Ustvarjalni Evropi.

Za kratke nasvete in druge odgovore smo dosegljivi v času uradnih ur, tj. po novem v torek, sredo in četrtek, med 10. in 13. uro prek elektronske pošte (v zvezi z Ustvarjalno Evropo na info@ced-slovenia.eu), družbenih omrežij (@CEDSlovenia in @CEDSloveniaMEDIA) ali telefona 059 01 65 76.

Osebna srečanja v živo zaenkrat zaradi razmer niso mogoča, za srečanja prek spleta pa je nujen predhoden dogovor.

Priporočamo obisk naših dogodkov

Za vas jih pripravljamo s ciljem izboljšati kapacitete dostopa do (mednarodnih) finančnih virov, partnerjev, vsebin, občinstev … Priporočamo obisk, še posebej, če se prijavljate na katerega od letošnjih razpisov Ustvarjale Evrope. Glej tukaj.

Spremljajte nas

Prijavite se na e-novice ter spremljajte FB profila:
@CEDSlovenia (Kultura)
@CEDSloveniaMEDIA
#CEDSlovenia

Ced Logo Cb SloCED Slovenija deluje v okviru zavoda Motovile ob podpori Ministrstva za kulturo RS in Generalnega direktorata za izobraževanje in kulturo ter Generalnega direktorata za komunikacijska omrežja, vsebine in tehnologijo Evropske komisije.

Podpirajo nas

Ce Eacea Hor En 943x165@72 E1454406692103 380x69
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Evropska Komisija
Logo Mol 1