Day Authors 2023

Dan evropskih avtorjev 2024

Evropska komisija 25. marca 2024 drugič organizira Dan evropskih avtorjev – Day of European Authors. Namen dogodka je praznovanje evropske književnosti in spodbujanje zanimanja za branje. Mlade generacije spodbuja k raziskovanju bogastva evropske književnosti. Spodbuja tudi jezikovno raznolikost v Evropi.

Dan evropskih avtorjev bo potekal v vseh 40 državah programa EU Ustvarjalna Evropa, in sicer v obliki različnih dogodkov:

  • Bralna srečanja v šolah, knjižnicah in knjigarnah: za sodelovanje se registrirate na povezavi tukaj.
  • Turneja evropskih avtorjev: Evropska komisija bo skupaj z Evropskim svetom pisateljev izbrala 120 evropskih avtorjev in avtoric, ki se bodo srečali z mladimi bralci po Evropi.
  • Konferenca o evropski razsežnosti spodbujanja branja, ki bo 25. in 26. marca 2024 v Belgiji. Na njej bodo sodelovali predstavniki ministrstev za izobraževanje in kulturo ter deležniki iz izobraževalnega in knjižnega sektorja (učitelji, avtorji, založniki, knjižničarji, knjigotržci in organizacije za spodbujanje branja). Cilj konference je spodbuditi sodelovanje med izobraževalnim in knjižnim sektorjem pri vprašanju, kako se spopasti z upadanjem pismenosti in bralnih navad med mlajšimi.

Več informacij o dogodku na spletni strani Evropske komisije.

#ReadWithEurope #DanEvropskihAvtorjev #UstvarjalnaEvropa #Creative Europe #PushBoundaries

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1