Creativesunite Vir Fb@creativeeurope Maj2020

Creatives Unite: nova platforma v kulturi

Mariya Gabriel, komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mladino je 5. maja naznanila vzpostavitev nove platforme za izmenjavo izkušenj, dobrih praks in predlogov, namenjeno kulturnemu in ustvarjalnim sektorjem.

Kot že napovedano v začetku aprila, je komisarka zdaj predstavila platformo Creatives Unite (https://creativesunite.eu/), ki bo umetnikom, izvajalcem in drugim, ki delujejo v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih, pomagala lažje izmenjati informacije in ideje v sedanjem času premagovanju koronavirus krize.

Platforma je vzpostavljena kot del pilotnega projekta Creative FLIP s podporo Evropskega parlamenta, ki ga izvaja Evropska komisija pod vodstvom Goethe-Instituta v sodelovanju z Evropsko mrežo kreativnih vozlišč in drugimi partnerji. Cilj platforme je zagotoviti skupno točko dostopa do informacij o kulturnih in ustvarjalnih pobudah kot odziv na krizo ter uporabnike usmeriti na ustrezna spletna mesta mednarodnih mrež, organizacij in pobud. Platforma ponuja kuriran prostor za soustvarjanje in nalaganje prispevkov za skupno iskanje rešitev.

Več informacij na spletu Komisije.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1