Postani Kinooperater 9x6 Mq

Bi rad postal kinooperater?

Kinoatelje v letu 2024 vabi na brezplačno usposabljanje za kinooperaterja na najmodernejši DCP in MP4 opremi. 

V mesecu aprilu in maju 2024 vabljeni na brezplačen 30-urni tečaj usposabljanja za kinooperaterje, sestavljen iz petih modulov. Udeleženci bodo pod vodstvom izkušenih mentorjev skozi teoretični in praktični del spoznali tehnično in programsko opremo, različne pristope pri izvedbi filmskih projekcij ter rokovanje z opremo pri fizični postavitvi projekcije, tako na prostem kot v zaprtih prostorih. Sledi praktični del usposabljanja, kjer se bodo udeleženci pod strokovnim mentorstvom ekipe Kinoateljeja pridružili tehnikom na eni izmed različnih poletnih projekcij. Po uspešno opravljenem tečaju izbranim kandidatom Kinoatelje nudi možnost nadaljnjega sodelovanja v vlogi kinooperaterja v sklopu mreže Go Green Cinema. Predavanja bodo potekala v slovenskem, italijanskem, in po potrebi angleškem jeziku.

Rok prijave je 28. marec 2024. Specifična izobrazba oz. predhodno znanje nista pogoj za prijavo. Več informacij o usposabljanju TUKAJ.

Projekt Go Green Cinema – GGC financira Evropska unija iz Sklada za male projekte GO! 2025 programa Interreg VI-A Italija-Slovenija 2021-2027, ki ga upravlja EZTS GO.

Projekt Go Green Cinema (GGC) občinstvu ponuja rešitev za večjo in pravičnejšo dostopnost do kakovostnih kinematografskih vsebin na slovenskem in italijanskem čezmejnem območju. V okviru projekta bo vzpostavljena mreža kulturnih prizorišč, ki bodo opremljena s sodobno mobilno digitalno kinematografsko projekcijsko opremo in bo tako okrepila predvsem vlogo filmske kulture in trajnostnega turizma v lokalnem okolju.

Pri projektu združujejo moči Kinoatelje, ki ima dolgoletne izkušnje na področju organizacije medkulturnih in čezmejnih festivalov, filmskih dogodkov ter produkcije avdiovizualnih vsebin, ter zavod Motovila, ki spodbuja mednarodno sodelovanje in trajnostni razvoj v kulturi. Skupaj pripravljamo program usposabljanja za tehnike ter video operaterje, ki jih želimo opremiti z veščinami za tehnično izvedbo filmskih projekcij na prostem in v zaprtih prostorih, konferenc ter posebnih dogodkov, povezanih s filmom.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1