Hiša Alojza Kocjančiča Kubed 01 Foto Jaka Ivančič

Upravljalec: Rezidenčni program izvaja Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, upravljalec prostora je Krajevna skupnost Gračišče.
Področje: Rezidenčni program pokriva vsa področja umetnosti.
Lokacija: Kubed

Rezidenčni program, ki se izvaja v hiši Alojza Kocjančiča v Kubedu (Mestna občina Koper), je zaenkrat namenjen slovenskim umetnikom/cam. Izbor rezidentov/k je izveden na podlagi vsakoletnega javnega razpisa, na katerega se lahko le-ti prijavijo. Značilnost razpisa je, da vsako leto pokriva druga področja umetnosti z namenom zagotavljanja enakovrednih možnosti dela in sodelovanja umetnikov/ic vseh zvrsti. Rezidenca nudi bivalne prostore/apartma z vso potrebno opremo ter ločen atelje, v katerem lahko nemoteno ustvarjajo. Umetniki/ce dobijo tudi sredstva za kritje stroškov materiala. Ob koncu tekočega leta pa se izvede zaključni dogodek projekta, kjer se predstavi rezidenčne umetnike/ce in njihovo delo.
Več tukaj.
[Foto Jaka Ivančič: Umetniška rezidenca v hiši Alojza Kocjančiča v Kubedu.]

Motovilina rastoča baza umetniških rezidenčnih programov v Sloveniji (AiR) predstavlja tovrstne programe oz. prostore, ki jih izvajajo/upravljajo slovenske organizacije. Z informacijami Motovila kot članica mreže On the Move in Mobility Info Points prispeva k mednarodni izmenjavi virov in informacij. S tem prispevamo k promociji priložnosti za mednarodno sodelovanje in mobilnost. Hkrati želimo spodbuditi povezovanje in izmenjavo dobrih (trajnostnih) praks med domačimi izvajalci programov AiR.

Podpirajo nas

Ce Eacea Hor En 943x165@72 E1454406692103 380x69
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Evropska Komisija
Logo Mol 1