Krog Umetnosti Umetnikij Aponska

Upravljalec: KUD Manifest

Lokacija: Goriška regija – Goriška Brda, Vipavska dolina, Kras, Collio (Italija)
Področje: vizualna umetnost, kulturni dogodki
Namenjeno: slovenskim in mednarodnim vizualnim umetnikom ter širši zainteresirani publiki, ki se želi povezovati s tujimi umetniki
Trajanje: 7 dni na festivalih ART CIRCLE SPRING v marcu in ART CIRCLE FALL v oktobru

Kratek opis: Art Circle je mednarodni festival vizualnih umetnosti s ciljem povezovanja profesionalnih umetnikov z mednarodno mrežo, diplomatskim svetom in lokalno skupnostjo. Namenjen je slovenskim in mednarodnim vizualnim umetnikom ter širši zainteresirani publiki, ki se želi povezovati s tujimi umetniki. Na območju Goriške – Goriških Brd, Vipavske doline, Krasa in Italijanski strani Brd – Collio vsako leto od svojega nastanka v letu 1997 dvakrat na leto združuje umetnike z vsega sveta, vinarje in turistične ponudnike ter predstavnike različnih veleposlaništev v Sloveniji. V času festivala organizator za povabljene umetnike (slikarje, fotografe in kiparje iz sodelujočih držav), izbrane na javnem pozivu dvakrat na leto, vzpostavi rezidenčni program, t. i. Kulturne ambasade. Umetniki ustvarjajo na temo gostujočega kuratorja ali prosto, v svojem umetniškem jeziku in konceptu dela. Ustvarjena likovna dela postanejo del javno zasebne likovne zbirke, ki se gradi že od leta 2011. V likovni zbirki Art Circle je že več kot 500 umetniških del (keramika, slike, kipi) ustvarjalcev iz 21 različnih držav. Festival poteka v več regijah, v sodelovanju s priključenimi občinami in turističnimi javnimi zavodi, galerijami in drugimi kulturnimi institucijami, tesno sodeluje z diplomatskim svetom priključenih držav, ki imajo odprto veleposlaništvo v Sloveniji in lokalno skupnostjo – vinarji, gostinci in drugimi, ki gostijo umetnike. Po zaključku festivala so Kulturne ambasade vzpostavljene kot male galerije in odprte celo leto.

Kritje stroškov: organizacija, nastanitev in hrana, brezplačna udeležba kulturnih prireditev, skupna razstava ustvarjenih del, slikarska platna in kiparski material (les, kamen).

Več tukaj, spremljajte FB @artcircleslo.
[Foto KUD Manifest: Krog umetnosti, umetniki Japonska.]

Motovilina rastoča baza umetniških rezidenčnih programov v Sloveniji (AiR) predstavlja tovrstne programe oz. prostore, ki jih izvajajo/upravljajo slovenske organizacije. Z informacijami Motovila kot članica mreže On the Move in Mobility Info Points prispeva k mednarodni izmenjavi virov in informacij. S tem prispevamo k promociji priložnosti za mednarodno sodelovanje in mobilnost. Hkrati želimo spodbuditi povezovanje in izmenjavo dobrih (trajnostnih) praks med domačimi izvajalci programov AiR.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1