Krog Umetnosti Umetnikij Aponska

Upravljalec: KUD Manifest
Področje: vizualna umetnost
Lokacija: Goriška Brda in Vipavska dolina

Krog umetnosti / Art Circle je mednarodni festival vizualnih umetnosti, ki na območju Goriških Brd in Vipavske doline vsako leto od svojega nastanka v letu 1997 teden dni združuje umetnike z vsega sveta, vinarje in turistične ponudnike ter predstavnike različnih veleposlaništev v Sloveniji. V času festivala organizator za tuje povabljene umetnike iz sodelujočih držav vzpostavi rezidenčni program. Umetniki ustvarjajo brez teme, v svojem umetniškem jeziku in konceptu dela. Ustvarjena likovna dela postanejo del javno zasebne likovne zbirke, ki se gradi že od leta 2011. V likovni zbirki Krog umetnosti / Art Circle je že več kot 350 umetniških del (keramika, slike, kipi) ustvarjalcev iz 16 različnih držav.

Festival Krog umetnosti je sicer namenjen slovenskim in mednarodnim vizualnim umetnikom ter širši zainteresirani publiki, ki se želi povezovati s tujimi umetniki.

Več tukaj, spremljajte FB @artcircleslo.

[Foto KUD Manifest: Krog umetnosti, umetniki Japonska.]

Motovilina rastoča baza umetniških rezidenčnih programov v Sloveniji (AiR) predstavlja tovrstne programe oz. prostore, ki jih izvajajo/upravljajo slovenske organizacije. Z informacijami Motovila kot članica mreže On the Move in Mobility Info Points prispeva k mednarodni izmenjavi virov in informacij. S tem prispevamo k promociji priložnosti za mednarodno sodelovanje in mobilnost. Hkrati želimo spodbuditi povezovanje in izmenjavo dobrih (trajnostnih) praks med domačimi izvajalci programov AiR.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1