Zmanjkalo sredstev MJU za sofinanciranje projektov EU

Ministrstvo za javno upravo (MJU) obvešča prijavitelje, da po 3. odpiranju ni več na voljo sredstev iz naslova poziva za sofinanciranje projektov NVO iz proračuna EU ali EFTA v obdobju 2022–2024, zato se javni poziv zapre.

MJU je »Javni poziv za obdobje 2022–2024 za sofinanciranje projektov nevladnih organizacij izbranih na razpisih sofinanciranih iz proračuna EU ali Urada za finančni mehanizem EFTA«, torej tudi s podporo Ustvarjalne Evrope, objavilo lani oktobra. Za izvedbo javnega poziva je bilo skupno na razpolago 4.000.000 EUR, in sicer za proračunska leta 2022, 2023 in 2024 oziroma do porabe sredstev. Slednja so bila po poročanju MJU porabljena že po 3. odpiranju (rok za oddajo vlog je bil 30. 5. 2023).

Motovila pozdravlja aktivno vlogo MJU na področju razvoja nevladnega sektorja, ki vključuje tudi kulturo. Z MJU smo v preteklih letih v vlogi CED Slovenija plodno sodelovali in jim predstavili uspešne rezultate slovenskih izvajalcev na razpisih Ustvarjalna Evropa. Zato pozivamo MJU, da v prihodnje najde rešitev, saj tovrstna nacionalna sredstva za sofinanciranje projektov pomembno prispevajo k vzpostavitvi celostnega sistema nacionalnega/regionalnega sofinanciranja za mednarodno kulturno sodelovanje.

Več o pozivu na spletu CED Slovenija in Ministrstva za javno upravo.
Seznam prejemnikov sredstev je dostopen na spletni povezavi MJU.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1