When East Meets West: v fokusu tudi Slovenija

Fokus letošnjega koprodukcijskega dogodka When East Meets West (WEMW) na mednarodnem filmskem festivalu v Trstu (21.–23. jan. 2018) je povezovanje producentov iz jugovzhodne Evrope, nordijskih držav in Italije. V uradnem pitchingu sodelujeta dva slovenska projekta, Inventory in Skiing in Scarves. Sodeluje tudi Motovila (CED Slovenija), saj bo s sedmimi partnerskimi CED MEDIA pisarnami pokrovitelj otvoritvenega dogodka za navezovanje stikov.

Otvoritveni dan na WEMW: o prihodnosti podprograma MEDIA

*Nedelja, 21. jan., 15.30–18.00

Program enega najpomembnejših koprodukcijskih forumov v širši regiji s podporo Ustvarjalne Evrope odpira panel, namenjen podprogramu MEDIA Ustvarjalne Evrope. Pogovor s predstavnicami CED MEDIA pisarn o uspehih, izzivih in prihodnosti podprograma MEDIA bo osredotočen na različno avdiovizualno zmogljivost držav na primerih male (Nevena Negojević, Srbija), srednje (Ulrika Niesell, Švedska) in velike (Silvia Sandrone, Torino / Italija) države. Pogovor bo moderirala Martina Petrović iz CED MEDIA Hrvaška. Svoje izkušnje o programu EU za avdiovizualni sektor in njegovi prihodnosti bodo delile tudi predstavnica CED MEDIA pisarn iz Slovenije (Sabina Briški Karlić), Norveške, Finske in Danske.

Pogovoru bodo sledile študije primerov koprodukcij med državami jugovzhodne Evrope in nordijskimi državami. Producent Rok Sečen bo skupaj s koproducenti predstavil uspešen primer prve koprodukcije med Slovenijo, Norveško in Italijo, tj. MEDIA podprti igrani film Sonje Prosenc, Zgodovina ljubezni, ki je svojo uspešno pot začel prav na WEMW 2016.

Glej program: http://www.wemw.it/2010/09/19/programme-2017/

Dan se bo zaključil z družabnim dogodkom pod pokroviteljstvom CED MEDIA pisarn iz Danske, Finske, Hrvaške, Italije, Norveške, Slovenije, Srbije in Švedske.

Filmi treh slovenskih režiserjev na uradnem pitchingu

Ponedeljek in torek bosta posvečena uradnem pitchingu. Med 21 izbranimi projekti* iz 16 držav (od 287 prijavljenih iz 43 držav) letos sodelujeta dva večinsko slovenska projekta, Inventory v režiji Darka Sinka in produkciji zavoda December ter Skiing in Scarves Haidy Kancler produkcijske hiše Studio Virc, ki nastaja v koprodukciji s finsko Kinocompany in avstrijskim Flairfilmom.

V produkciji hrvaškega Antitalenta pa bo svoj novi projekt predstavil tudi slovenski režiser Rok Biček, ki je scenarij za igrani film Črna mati zemla na podlagi istoimenske hrvaške knjižne uspešnice, skupaj z avtorjem Kristianom Novakom, razvijal na MEDIA podprti delavnici TorinoAdaptLab.

Osme edicije WEMW se bo udeležilo več kot 400 predstavnikov (wemw.it/decision-makers) strokovne filmske javnosti iz 35 držav, med njimi tudi približno 30 predstavnikov slovenskega avdiovizualnega področja.

*Izbrane projekte glej prek: http://www.wemw.it/2010/09/19/co-production-forum/

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1