WEMW 2017: fokus na Baltik in Francijo

When East Meets West (WEMW) je pomembna platforma za navezovanje koprodukcijskih partnerstev med državami Vzhodne Evrope in Italije ter vsako leto druge, koprodukcijsko zanimive regije ali države. Letošnji fokus je bil dvojen: po eni strani so bile predstavljene koprodukcijske priložnosti s Francijo in Baltskimi državami, kar je omogočilo zanimiv vpogled v možnosti sodelovanja z malimi, Sloveniji primerljivimi državami kot so Estonija, Latvija in Litva. Po drugi strani pa je WEMW omogočil stik s producenti in odločevalci iz koprodukcijsko izjemno zanimive Francije.

WEMW so obiskali tudi številni slovenski udeleženci, predvsem zaradi odličnih možnosti navezovanja stikov, bližine dogodka in odlične organiziranosti. V Trstu je bila med 22. in 24. februarjem 2017 tudi Sabina Briški iz ekipe CED Slovenija.

Na Last Stop Trieste, delavnici za celovečerne igrane filme v fazi montaže, je bila med tremi izbranimi projekti tudi producentka Marina Gumzi (Nosorogi) z MEDIA podprtim filmom Zgodbe iz kostanjevih gozdov Gregorja Božiča.
V okviru tržnice so bili razglašeni tudi prejemniki prvih razvojnih sredstev regionalne pobude RE-ACT, pri čemer so slovenski filmarji še posebej izstopali. Scenaristi in režiserji Rok Biček, Damjan Kozole, Urša Menart, Dominik Mencej, Martin Turk in Gorazd Trušnovec ter producenti Miha Černec, Danijel Hočevar in Ida Weiss so vključeni v kar štiri od šest filmskih projektov, ki so dobili razvojna sredstva. Celoten seznam je na voljo na spletni strani RE-ACT.

Foto: za WEMW Katja Goljat in Matjaž Rušt.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1