Otm Mfg Med 2022

Vodnik za financiranje mobilnosti v kulturi na območju Sredozemlja

Izšel je Vodnik za financiranje mobilnosti – Mobility Funding Guide to the South Mediterranean Region (2023), namenjen regiji južnega Sredozemlja, ki vključuje Alžirijo, Egipt, Libijo, Malto, Maroko, Tunizijo, južno italijansko otočje (Sicilija, Pantelleria, Egadski otoki, Pelagija) ter španski ozemlji Ceuta in Melilla.

Namen vodnika je umetnikom in kulturnim delavcem ponuditi preverjene in zanesljive informacije o mobilnosti v regiji južnega Sredozemlja, hkrati pa navdihniti odločevalce in predstavnike javnih politik na lokalni, regionalni, nacionalni in evropski ravni, pa tudi za zasebne donatorje in širše deležnike na področju mobilnosti.  Vodnik je pripravil On the Move (OTM) v sodelovanju z lokalnimi raziskovalci iz Alžirije, Maroka, Egipta in Španije. S krepitvijo zavedanja o preostalih ovirah, ki preprečujejo enakopraven dostop do mednarodnih priložnosti v tej regiji, se bodo lahko oblikovali predlogi, ki bi jih bilo treba učinkoviteje in pravičneje financirati, da bi zagotovili trajnejšo podporo čezmejnemu kulturnemu sodelovanju.

Vodnik lahko brezplačno pretočite s spletne strani OTM tukaj.

OTM redno izdaja spletne Vodnike po financiranju mobilnosti v kulturi (Mobility Funding Guides), ki so brezplačno dostopni in jih široko distribuira na evropski in mednarodni ravni z namenom, da se olajša dostop do kakovostnih informacij o programih financiranja in potovalnih podporah, ki so delno ali v celoti namenjene mednarodnemu sodelovanju. Namen vodnikov je umetnikom in kulturnim delavcem ponuditi preverjene in zanesljive informacije in s tem spodbuditi njihovo poklicno napredovanje, umetniško rast in perspektive za mednarodno sodelovanje.

Serija vodnikov nastaja v sodelovanju z lokalnimi partnerji in trenutno vključuje več kot 60 držav od Brazilije do Tajvana. Motovila je z OTM sodelovala pri pripravi vodnika za financiranje mobilnosti v kulturi na območju Balkana (sept. 2022).

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1