Wemw 2023 Katja Goljat Matjaz Rust

Vabljeni v Trst When East Meets West 2023

Nova edicija koprodukcijskega foruma When East Meets West (WEMW) s podporo Ustvarjalna Evropa MEDIA bo izvedena tudi letos v Trstu med 22. in 25. januarjem kot del 34. mednarodnega filmskega festivala – Trieste Film Festival.

When East Meets West je najpomembnejši regionalni koprodukcijski forum, ki želi ponuditi platformo za združevanje trga, usposabljanje, oblikovanje politik in strategij, dialog in navdih. WEMW 2023 bo tudi letos ponudil široko paleto pobud, prilagojenih vsem potrebam filmske industrije. Več preberete tukaj.

Letos bo na forumu vzpostavljena nova strategija t. i. dvoletnega fokusa, katere glavni cilj je raziskati vse koprodukcijske in distribucijske priložnosti v Vzhodni in Zahodni Evropi, hkrati pa omogočiti dialog na institucionalni ravni. V naslednjih dveh izdajah se bo forum osredotočil  vzhodno na Armenijo, Azerbajdžan, Gruzijo, Moldavijo in Ukrajino ter zahodno na Španijo, Portugalsko in Latinsko Ameriko.

[Foto Katja Goljat / Matjaž Rušt: WEMW 2020.]

Na WEMW bo priložnost srečanja s predstavniki centrov CED MEDIA, vključno s CED Slovenija.

Med 23. in 24. januarjem bo na forumu Ines Kežman iz Motovile (CED Slovenija).

V sodelovanju z mrežo CED namreč 24. januarja na WEMW za udeležence organiziramo dogodek za mreženje s pogostitvijo (networking lunch). Dogodek je namenjen predstavitvi programa Ustvarjalna Evropa MEDIA in aktualnih razpisov, sledili pa mu bodo individualni svetovalni sestanki, kjer bo za informacije in nasvet na voljo tudi Ines Kežman. Več o programu tukaj.

Motovila Ineskezman Foto Igor Sukur

NE SPREGLEJTE TUDI …

Sočasno s forumom bo 23. januarja v Trstu tudi brezplačni strokovni dogodek TSFF TALK: Audience Development: You are not alone!, ki ga organizirajo Alpe Adria Cinema Association v sodelovanju s centri CED Italija (Torino), Avstrija in Portugalska. Dogodek je namenjen vsem, ki jih zanima, kako doseči ciljno občinstvo za kulturni dogodek in potrebujejo ideje in navdih, kako razvijati občinstvo. Na dogodku bodo sodelovali: Nicolò Gallio, marketinški svetovalec in strateg, Alphapanda; Doris Bauer, sodirektorica avstrijskega filmskega festivala Vienna Shorts in Pedro Relvas, strokovnjak za (digitalni) marketing v vodilni portugalski kulturni fundaciji Calouste Gulbenkian Foundation). Več informacij tukaj.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1