Onkrajhorizontov2017 Sprejemsmeel Fotokatjagoljat Motovila (27)

V Bonnu sodelujemo na delavnici o enakosti spolov

Prednostna naloga Federal German Commissioner for Culture and Media (BKM) v drugi polovici leta 2020, ko bo Nemčija prevzela predsedovanje Svetu EU, je spodbujanje enakosti spolov, še posebej v evropskiem kulturnem in ustvarjalnih sektorjih.

Creative Europe Desk KULTUR, c / o Kulturpolitische Gesellschaft e.V. zato 13. nov. 2019 v Bonnu organizira enodnevno delavnico pod naslovom Gender Equality and EU Funding for Culture. To je prvi korak za pripravo dejavnosti in ukrepov v celotnem predsedovanju leta 2020 oz. trojke predsedstva EU – Nemčije, Portugalske in Slovenije. Delavnice se bodo udeležili številni kulturni akterji, oblikovalci kulturnih politik (strokovnjaki) in znanstveniki ter bo odprla platformo za izmenjavo izkušenj in predloge za nadaljne ukrepe.

(Foto Katja Goljat: Sprejem v SMEEL na Onkraj horizontov 2017.)

KDAJ

13. nov. 2019, od 9.30 do 17.30

KJE

Gustav-Stresemann-Institut, Langer Grabenweg 68, 53175 Bonn

PROMOVIRAMO

Mesto žensk

Mateja Lazar iz Motovile bo 13. nov. 2019 v Bonnu sodelovala na delavnici pod naslovom Gender Equality and EU Funding for Culture, ki jo organizira CED Nemčija/Kulturpolitische Gesellschaft. Mateja je kot strokovno gostjo na dogodek v Nemčijo povabila Tejo Reba iz Mesta žensk, da predstavi njihovo izkušnjo sodelovanja pri projektih s podporo Ustvarjalne Evrope.

(Mateja Lazar, Motovila, in Teja Reba, Mesto žensk)

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1