Cae & Ep Elections Pack 2024 Culture Voting Pack

Kako delujejo evropske volitve?

6. in 9. junija 2024 bodo v državah EU potekale volitve, na katerih bo izbranih 720 članov Evropskega parlamenta za naslednjih pet let. Volilni labirint je zahteven in zapleten, saj gre za 27 ločenih volitev v 27 državah članicah, od katerih ima vsaka svoje postopke in pravila. Zakaj voliti? Ne veste, koga izbrati, kako delujejo evropske volitve?

Za lažjo odločitev pri izbiri je združenje Culture Action Europe pripravilo uporabne informacije o evropskih volitvah: kaj zagovarjajo in podpirajo evropske stranke in politične skupine v Evropskem parlamentu na področju kulture? Prelistaj European Elections 2024 Culture Voting Pack.

V Sloveniji bodo volitve v Evropski parlament potekale v nedeljo, 9. junija. Voliti bo mogoče tudi predčasno, in sicer od torka do vključno četrtka pred volilno nedeljo, torej od 4. do 6. junija.

Namen te vsebine ni vplivati na vašo odločitev o glasovanju, temveč vas spodbuditi, da uporabite svoj glas in se pred tem informirate o volitvah ter kandidatkah in kandidatih za Evropski parlament.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1