Prvo strokovno srečanje vodilnih producentov animacije iz Srednje in Vzhodne Evrope – poziv za prijave!

Prvo mednarodno strokovno srečanje producentov animiranega filma pod naslovom CEE Animation Workshop bo med 2. in 6. decembrom 2017 v okviru 14. Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka, ki letos ponovno prejme podporo MEDIA. Na srečanju bo sodelovalo trideset vodilnih profesionalcev s področja animiranega filma, ki bodo izbrani v okviru mednarodnega poziva (glej spodaj); rok za poziv se izteče 29. septembra 2017. Cilj srečanja je izgradnja močnejše in prepoznavne mreže koproducentov, ustvarjalcev, oblikovalcev politik, strokovnjakov za trženje, prodajnih zastopnikov in odločevalcev ter financerjev animiranega avdiovizualnega sektorja v Srednji in Vzhodni Evropi.

Strokovno srečanje vodilnih producentov animiranega filma iz širše regije organizira Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju z MEDIA pisarnami Centrov Ustvarjalne Evrope iz 17 držav Srednje in Vzhodne Evrope, tj. Albanije, Bolgarije, Češke, Črne gore, Estonije, Gruzije, Hrvaške, Kosova, Litve, Latvije, Madžarske, Makedonije, Poljske, Romunije, Slovaške, Srbije in Ukrajine ter z Višegrad Animation Forum, srednjeevropsko platformo za dostop do trgov s podporo Ustvarjalne Evrope–MEDIA, ki jo v Sloveniji zastopa Društvo slovenskega animiranega filma (DSAF).

CEE Animation Workshop za producente animacije

Program tridnevne delavnice vključuje srečanja, diskusije, predstavitve projektov (pitching), zagovorniško združevanje in kakovostno usposabljanje s ciljem strateškega razvoja in opolnomočenja organizacij s področja animiranega filma v regiji. V okviru delavnice bo oblikovan skupen manifest, katerega imperativ bo oblikovanje ustreznih politik in razmer za koprodukcijsko sodelovanje v širši regiji. Poglavitni cilj delavnice je torej spodbuditi krepitev in rast sektorja animiranega filma v regiji – tako podjetij in organizacij, vključenih v ustvarjanje animiranih del kot tudi njihovega občinstva.

Delavnica je namenjena izkušenim producentom animiranih filmov. Minimalne zahteve za prijavo udeležbe za posameznega kandidata so:
– produkcija vsaj dveh kratkih animiranih filmov;
– tekoče znanje angleščine;
– interes za koprodukcijsko sodelovanje na mednarodni ravni;
– lastno produkcijsko podjetje;
– v preteklosti že uspešno pridobljena finančna podpora nacionalnega prikazovalca in/ali filmskega sklada.

Prijave in kotizacija

Rok za prijavo je PETEK, 29. september 2017 prek spletnega obrazca.
Ob prijavi je potrebno oddati tudi naslednje gradivo, ki ga pošljete na submissions@ceeanimation.eu:
– motivacijsko pismo z obrazložitvijo pričakovanj v zvezi z dogodkom in strateških načrtov razvoja lastnega podjetja ter koprodukcij (ena A4 stran v angleškem jeziku);
– življenjepis (en odstavek);
– filmografija;
– seznam strokovnih usposabljanj, ki ste se jih udeležili v preteklosti.

Kotizacija v višini 300 EUR vključuje vse stroške, razen stroškov potovanja in dveh večerij (dva prosta večera v Ljubljani). Na voljo je pet štipendij. V kolikor želite zaprositi za štipendije, to omenite v spremnem dopisu in navedite razloge.
Udeleženci bodo povabljeni tudi na otvoritev festivala Animateka, ki bo 4. decembra 2017.

Dodatne informacije:
Sabina Briški Karlić, Motovila (CED Slovenija): sabina.briski@ced-slovenia.eu
Matija Šturm, DSAF: matija@dsaf.si

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1