Wiener Festwochen Astronautwittgenstein Ines Bacher19 Web 2023 01 16 095715

Štipendijski program In the Field 2023 – odprte prijave

In the Field je štipendijski program, namenjen umetnikom, kulturnim delavcem in študentom s področja uprizoritvenih umetnosti. Na pozivu bo izbranih 15 štipendistov iz Avstrije, Hrvaške, Slovenije, Češke in Slovaške, ki se bodo letos maja srečali na Dunaju na festivalu Wiener Festwochen. Festival je zasnovan v sodelovanju z brut Wien, vodilnim koprodukcijskim prizoriščem za dunajsko neodvisno umetniško sceno. Letošnji program In the Field bo vodila avstrijska dramatičarka Gerhild Steinbuch.

V 10 dneh, od 19. do 29. maja 2023, bodo štipendisti imeli priložnost obiskati festivalske predstave in vaje, slišati strokovnjake, raziskati mednarodno sceno in lokalni vidik ter premisliti o strukturnih in estetskih izzivih, ki se pojavljajo v sodobni umetniški produkciji. In the Field je za štipendiste brezplačen in krije festivalske vstopnice Wiener Festwochen, nastanitev (za vse štipendiste, ki ne živijo na Dunaju, v enoposteljnih sobah z zajtrkom) ter potne stroške z vlakom do največ 200 evrov.

Rok prijave: 12. februar 2023.
Informacije o štipendiji in link do prijavnice lahko najdete tukaj.

O programu: Projekt In the Field se osredotoča na transregionalno mreženje in prenos znanja ter združuje mlade iz območja okoli Dunaja (do 300 km). Projekt ponuja izmenjave med udeleženci, organizatorji, mednarodnimi umetniki ter dunajsko kulturno krajino na splošno, kjer je prostor za dialog in navdih ter praktičen vpogled v strukture in delovne prakse na področju umetnosti in kulture.

[Foto Ines Bacher: Wiener Festwochen, Astronaut Wittgenstein.]

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1