Evropska Kohezijska Politika Svrk

Spletne delavnice ob prenovi Slovenske strategije pametne specializacije

Služba Vlade za regionalni razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) v vlogi organa upravljanja za načrtovanje novega programskega obdobja EKP 2021–2027 med 26. marcem in 19. aprilom pričenja z javno razpravo osnutka Strategije pametne specializacije (S4), ki je podlaga za izvajanje Cilja politike 1 Operativnega programa EKP 2021–2027.

V procesu podjetniškega odkrivanja – 3. faza bo organiziranih več področnih spletnih delavnic (npr. Trajnostni turizem, 9. aprila), ki sledijo logiki prednostnih področij S4. Sodelujejo lahko tudi deležniki s področja kulture. Proces podjetniškega odkrivanja predstavlja posvetovanje s širšo zainteresirano strokovno javnostjo, zato vas Ministrstvo za kulturo skupaj z organom upravljanja vabi k sodelovanju.

V razpravi na delavnicah se bodo deležniki osredotočili na vprašanja:
– Kako bo oblikovana vsebina Slovenske strategije pametne specializacije – S4 za programsko obdobje 2021–2027?
– Katera so in bodo njena prednostna področja, fokusna področja in produktne smeri?
– Kakšna je razlika med predhodnim in omogočitvenim pogojem?

Za udeležbo na delavnico je potrebna predhodna prijava in opredelitve teme (problematike), s katero bi se radi predstavili. Prijave so možne do zapolnitve razpoložljivih 100 prostih mest na posamezno delavnico. Dogodke lahko spremljate tudi v živo preko SVRK kanala YouTube. Vsi dogodki so brezplačni.

Dostopno je gradivo kot podlago za javno razpravo, urnik spletnih delavnic in prijavnico na dogodke najdete na povezavi tukaj.

Vir: www.eu-skladi.si

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1