Večer Dsr Režiserji V Dialogu Z Ministrstvom Za Kulturo 12 April 2021

Režiserji v dialogu z Ministrstvom za kulturo tudi o pomenu mednarodnega povezovanja

Društvo slovenskih režiserjev je 12. aprila 2021 organiziralo dogodek pod naslovom »Večer DSR: Režiserji v dialogu z Ministrstvom za kulturo«.

V pogovoru z ministrom za kulturo, dr. Vaskom Simonitijem, in v. d. direktorico Direktorata za medije, Uršulo Menih Dokl, so filmski ustvarjalci opozorili, da namen evropskega sofinanciranja ni reševanje slovenskega filma. Pripomore pa pri vzpostavljanju novih partnerstev in povezovanju na ustvarjalnem področju ter omogoča dostop do novih trgov.

Režiserka in scenaristka Sonja Prosenc je izpostavila pomen pisarne CED Slovenija pri črpanju sredstev iz programa Ustvarjalna Evropa. Ministrstvo za kulturo je pozvala k ureditvi sofinanciranja pisarne tudi v naslednjem proračunskem obdobju EU (2021 – 2027) oz. po juniju 2021. Ministrstvo za kulturo RS je namreč januarja izdalo sklep, s katerim je zagotovilo delno sofinanciranje za delovanje Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji do 30. 6. 2021 in s tem v tem obdobju omogočilo izvajanje dejavnosti CED Slovenija v manjšem obsegu in z manjšo ekipo.

Celoten pogovor »Večer DSR: Režiserji v dialogu z Ministrstvom za kulturo« je dostopen na povezavi tukaj.

Ali ste vedeli, da je Sonja Prosenc za svoj drugi celovečerni film Zgodovina ljubezni prejela sredstva Ustvarjalna Evropa MEDIA za razvoj? Film je do konca leta 2020 prejel 13 mednarodnih in domačih nagrad, Sonja pa se je uvrstila v Zlati album režiserk evropskega sklada Eurimages.

Zgodovina Ljubezni 1110x350

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1