Društvo Slovenskih Pisateljev

Upravljalec: Društvo slovenskih pisateljev

Lokacija: Ljubljana

Področje: literatura in knjige
Namenjeno: tujim literarnim posrednikom (prevajalcem, založnikom, literarnim agentom)
Trajanje: 2–3 tedne

Kratek opis: Društvo slovenskih pisateljev (DSP) izvaja rezidenčni program DSP – SWA residency program for foreign literary agents, ki namenjen tujim literarnim posrednikom, tj. prevajalcem, ki so zaključili študij ter so prevedli in objavili vsaj dve prevodni deli (program ni namenjen študentom), oziroma založnikom, ki so objavili in promovirali vsaj eno prevodno delo, oziroma literarnim agentom, ki so z založbo sklenili vsaj eno pogodbo za prevod slovenskega leposlovja in humanistike. Upošteva se le prevode slovenske literature in humanistike v tuji jezik. Rezidenčno bivanje poteka v Ljubljani, 2–3 tedne.

Kritje stroškov: Organizator krije stroške stanovanje in nastanitev. Rezident krije prevozne stroške, prehrano, nezgodno in zdravstveno zavarovanje.

Infrastruktura: Pisateljski studio Dane Zajc se nahaja na Praprotnikovi ulici v Ljubljani, 10 minut hoje od strogega središča mesta. Gre za stanovanje, v katerem je živel eden najvidnejših slovenskih pesnikov Dane Zajc – v rezidenci si lahko ogledamo kar nekaj pričevanj o njem (slike, ki jih je dobil v dar, pohištvo, ki ga je uporabljal itd.). Rezidenca meri 48,70 m², ima dve spalnici, kuhinjo, kopalnico in zastekljen balkon. V manjši spalnici so postelja, pisalna miza in garderobna omara, v večji spalnici pa je tudi bralni kotiček. Ta soba ima tudi zastekljen balkon. V obeh spalnicah so knjižne police s prevodi slovenskih avtorjev in knjigami, ki jih tu prijazno pustijo gostje rezidence. V apartmaju so na voljo brezžični internet, kuhinja z osnovnimi kuhinjskimi pripomočki, pralni stroj in likalnik. Organizator poskrbi za čiščenje med menjavami stanovalcev ter redno menja posteljnino in brisače.

Več informacij: odprt razpis za leto 2024. Rok prijave je 20. april 2024.

Motovilina rastoča baza umetniških rezidenčnih programov v Sloveniji (AiR) predstavlja tovrstne programe oz. prostore, ki jih izvajajo/upravljajo slovenske organizacije. Z informacijami Motovila kot članica mreže On the Move in Mobility Info Points prispeva k mednarodni izmenjavi virov in informacij. S tem prispevamo k promociji priložnosti za mednarodno sodelovanje in mobilnost. Hkrati želimo spodbuditi povezovanje in izmenjavo dobrih (trajnostnih) praks med domačimi izvajalci programov AiR.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1