Film Factory Projektor7 Potencial Filmske Lokacije

PROJEKTOR #7 Potencial filmske lokacije

Avdiovizualna industrija je ena najhitreje se razvijajočih panog. V Sloveniji avdiovizualno industrijo praviloma še vedno umeščamo zgolj na področje kulture in umetnosti, vendar ima izjemen gospodarski potencial. Medtem pa majhna, dostopna, a tudi slikovita Slovenija, postaja vedno bolj zanimiva filmska lokacija tudi za tuje produkcijske hiše. Na okrogli mizi bodo govorci predstavili izkušnje s snemalnimi lokacijami z vidika ponudnika in uporabnika. Govorili bodo o snemanju filmov in komercialnih vsebin na različnih lokacijah v Sloveniji in tako spodbudili razmislek o potencialu Maribora kot snemalne lokacije, ki lahko bistveno doprinese k prepoznavnosti destinacije ter h gospodarskemu razvoju avdiovizualnega sektorja.

Sodelujejo: Rok Ban (Bas Produkcija), Miha Černec (Staragara), Valter Mlekuž (župan občine Bovec), Mojca Planšak (Slovenski filmski center), Uroš Rozman iz RRA Podravje – Maribor ter iz publike Dragan Mladenović (RAW d.o.o.), ki bo po dogodku na voljo za “one-on-one meeting”. Moderira: Toni Cahunek.

Dogodek organizira Film Factory v koprodukciji s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v sodelovanju z Motovilo.

KAJ

Okrogla miza "Potencial filmske lokacije"

KDAJ

Ponedeljek, 13. dec. 2021 ob 18:00 [90 min]

KJE

Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30, Maribor

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1