Priložnost za obisk kulturnih institucij v Severnem Porenju-Vestfaliji

V okviru programa za mednarodne obiskovalce International Visitors Programme KULTURsekretariata NRW v sodelovanju z Goethe Institut je trenutno odprt poziv za mednarodne kulturne delavce, novinarje, kuratorje in direktorje festivalov, ki imajo ustvarjene močne mreže na ustreznem področju v matični državi in zunaj nje, in jih zanimajo trajnostni stiki ter prihodnja sodelovanja s kulturno krajino Severnega Porenja-Vestfalije.

Odprti poziv naslavlja delavce in strokovnjake s področja filma in kulture.

KULTURsekretariat NRW krije stroške poti in bivanja, prevoz in izvajanje programa. Po obisku se udeleženci zavežejo, da bodo zagotovili podrobne povratne informacije (z izpolnitvijo obrazca za povratne informacije) za namene notranjega ocenjevanja. Sodelujoči novinarji se zavežejo, da bodo napisali poročilo.

Ustrezne kandidate se lahko predlaga preko obrazca za predloge udeležencev (.docx), ki ga pošljete na naslov lenhardt@nrw-kultur.de. Več informacij o programu, dogodkih in dejavnostih ter pogojih udeležbe je na voljo TUKAJ (.pdf).

FILM

Izberete lahko med študijskim obiskom Film and Media Arts in North Rhine-Westphalia

* 40. izdaje festivala Internationales Frauen Film Fest Dortmund+Köln (IFFF Dortmund+Köln), ki bo potekal med 21. in 26. aprilom (osrednja točka A) ali

* obiskom 69. mednarodnega festivala kratkega filma v Oberhausnu, ki bo potekal med 24. in 29. aprilom (osrednja točka B).

Program obiska načrtuje tudi skupno srečanje z vsemi udeleženci ter obisk razstave VIDEONALE.19 in razstavnega prostora v Kunstmuseumu v Bonnu.

Rok prijave do 24. januarja 2023.

Na voljo sta do dve mesti za filmske ustvarjalce, kuratorje, organizatorje prireditev, voditelje in vodje dogodkov kot tudi organizatorje in multiplikatorje ter (specializirane) novinarje, ki delajo na področju videa, filma in medijskih umetnosti. Ob predložitvi predlogov navedite tudi, katera osrednja točka je za vas najprimernejša – A ali B.

KULTURA

Izbirate lahko med

(i) obiskom dogodka tanz nrw 23 – Festival sodobnega plesa, ki se bo odvijal med 3. in 8. majem v mestih Mülheim an der Ruhr, Düsseldorf in Essen. Na voljo so do tri mesta za plesne kuratorje, umetniške vodje, organizatorje in (specializirane) novinarje, ki delajo na plesnem področju. Rok prijave do 31. januarja.

(ii) obiskom dogodka WESTWIND 2023 – 39. gledališko srečanje za mlado občinstvo, ki bo potekal med 11. in 17. junijem v Bonnu. Na voljo sta največ dve mesti za umetniške vodje in programske vodje, organizatorje in gledališke ustvarjalce, zlasti tiste, ki se ukvarjajo z otroškim in mladinskim gledališčem. Rok prijave je do 7. februarja 2023.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1