Resideny Call Culture Moves Europe

Napovedan tretji razpis Kultura premika Evropo za rezidence

Razpis za rezidence je del ukrepa Kultura premika Evropo – Culture Moves Europe (CME), ki podpira mednarodno mobilnost v Evropi. Med leti 2022 in 2025 ukrep izvaja Goethe institut Bruselj. Ukrep CME bo do leta 2025 omogočil nepovratna sredstva umetnikom, kulturnim delavcem in gostiteljskim organizacijam iz vseh kulturnih in ustvarjalnih sektorjev (glasba, literatura, arhitektura, kulturna dediščina, oblikovanje, vključno z modnim oblikovanjem, vizualne in uprizoritvene umetnosti), iz upravičenih držav, ki sodelujejo v programu Ustvarjalna Evropa–KULTURA.

Razpis Kultura premika Evropo za rezidence je namenjen gostiteljskim organizacijam rezidenčnih programov. Sodelujoči umetniki in kulturni delavci morajo uradno prebivati v državi članici programa Ustvarjalna Evropa, ki ni država gostitelja. Gostiteljska organizacija lahko prijavi od 1 do 5 mednarodnih umetnikov in/ali kulturnih delavcev (starih vsaj 18 let), ki morajo vsi sodelovati v rezidenčnem projektu, ki poteka v istem obdobju.

Rezidenca lahko traja od 22 do 300 dni, in sicer kot:

  • kratkotrajni rezidenčni projekt: od 22 do 60 dni,
  • srednjeročni rezidenčni projekt: od 61 do 120 dni,
  • dolgotrajni rezidenčni projekt: od 121 do 300 dni.

Vabljeni na spletno informativno srečanje, 15. marca ob 11.00, ko bo razpis predvidoma predstavljen.
Na dogodek, ki ga organizira Goethe institut Bruselj v angleškem jeziku, se prijavite na povezavi tukaj.

Rok prijave na razpis CME za rezidence bo 15. maj 2024.

Prijava na razpis CME za rezidence je sicer dvostopenjska:
  • Stopnja 1: Gostitelj predloži predlog za rezidenčni projekt, predstavi koncept, cilje in strategijo. Če je projekt izbran, se vloga obravnava na 2.stopnji.
  • Stopnja 2: Gostitelj izbere umetnike/kulturne delavce in določi natančne datume rezidence. Podpora se nato izračuna glede na mobilnost, vključujoč trajanje rezidence, potjo in individualnih specifik udeležencev rezidence (upoštevanje dodatkov, npr. za zeleno potovanje, družinski dodatek).

Več informacij:
Spletna stran Culture Moves Europe (CME)
Najnovejše novice o CME
Portal za prijave – Goethe Application Portal (GAP)

Razpisno besedilo bo objavljeno na spletu Evropske komisije tukaj. Informacije o razpisu bodo dostopne tudi na spletni strani Goethe instituta Bruselj. Za prijavo je potrebno izpolniti prijavni obrazec v angleščini, potem ko se najprej registrirate na prijavni platformi Goethe instituta (Goethe Application Portal – GAP), ki izvaja ukrep mobilnosti CME v imenu Evropske komisije.

Za dodatna pojasnila se obrnite na Goethe institut Bruselj, culturemoveseurope[at]goethe.de.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1