Na dan Evrope napovedujemo #AmplifyinAction

Na dan Evrope, 9. maja, bomo sklenili pobudo Amplify. 12 partnerjev, med njimi tudi Motovila, organizira zaključni dogodek pod naslovom #AmplifyinAction, na katerem bomo predstavili pobude za boljše delo(vanje) ustvarjalcev in kulturnih delavcev. Preteklo leto smo namreč s pobudo Amplify prispevali h Konferenci o prihodnosti Evrope, tako da smo sporočali ideje, predloge, priporočila in pomisleke predstavnikov kulturnega sektorja o viziji kulture v Evropski uniji.

Zaključni dogodek #AmplifyinAction bo potekal v živo in na spletu v 12 evropskih državah – na Danskem, v Franciji, Grčiji, Italiji, Madžarski, Nizozemski, Poljski, Portugalski, Romuniji, Sloveniji (Hiša EU), Španiji in Švedski. Vabljeni, da se nam pridružite v živo v Hiši EU v Ljubljani in spremljate zaključni dogodek! Organizirani bodo pogovori z umetniki, med udeleženci pobude Amplify in odločevalci EU. Podroben program sledi

Več informacij na spletni strani koordinatorja pobude Amplify – Culture Action Europe.

#AmplifyinAction je del dogodka Dan Evrope 22, ki ga skupaj pripravljajo Culture Action Europe, Bozar, Evropska kulturna fundacija in De Balie.

Poslušajte tudi podkast »Frequencies«, ki raziskuje umetniške in kulturne pobude, katerih cilj je vplivati na različne skupnosti ter jih preoblikovati. Vsaka epizoda podkasta predstavlja delo, glasove in izkušnje umetnikov in kulturnih delavcev iz Evrope in širše. »Frequencies« v produkciji Culture Action Europe sloni na presečišču kulture in politik ter se osredotoča na moč, ki jo imajo kulturne prakse in dejavniki pri spodbujanju vključujočih, odprtih, raznolikih, pravičnih in demokratičnih družb. Podkast Frequencies spremlja blog s fotografijami, videoposnetki, umetniškimi deli in povezavami, ki spodbujajo k nadaljnjemu premisleku.

V petek, 22. aprila je bila gostja podkasta pesnica, prevajalka in kolumnistka Anja Zag Golob. Govorila je tudi o stanju kulturnega in ustvarjalnega sektorja v Sloveniji. Vabljeni k poslušanju in deljenju vsebine, ki jo najdete tudi na našem FB profilu Motovila.

 

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1