Motovila s partnerji na Kino Otok pro

Letošnji izobraževalni program FOKUS v okviru 14. Mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema FOKUS je namenjen usposabljanju montažerjev in oblikovalcev zvoka iz Slovenije, Hrvaške in Italije (Furlanija – Julijske krajina). Med partnerji dogodka, ki že drugo leto zapored v okviru strokovnega programa Kino Otok PRO spodbujajo mednarodno usposabljanje in mreženje za manj vidne filmske poklice, je tudi Motovila (CED Slovenija) s partnerskimi pisarnami podprograma MEDIA iz Italije (Torino) in Hrvaške.

Med 6. in 9. junijem bo 12 udeležencev pod vodstvom oblikovalca zvoka Julija Zornika (Slovenija) in montažerja Dragana von Petrovića (Srbija) nadgrajevalo svoje znanje in veščine v spodbudnem predfestivalskem vzdušju.

Usposabljanje bodo dodatno popestrili dogodki, odprti za strokovno javnost: strokovno predavanje oblikovalca zvoka Paula Daviesa (Velika Britanija), študija primera filma Mesto sonca Ratija Onelija (Gruzija) ter razparava o vlogi montaže in zvoka v filmskem sektorju.

Za več glej Usposabljanje FOKUS za montažerje in oblikovalce zvoka iz regije: http://www.isolacinema.org/sl/2018/04/26/podaljsan-rok-fokus/.
Več o 14. mednarodnem festivalu Kino Otok – Isola Cinema: http://www.isolacinema.org/sl/festival/.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1