Motovila promovira slovenske dobre prakse na DocLisboa

V Lizboni se bo od 6. do 16. oktobra 2022 odvil mednarodni festival dokumentarnega filma DocLisboa, ki se ga bo udeležila tudi Sabina Briški Karlić iz Motovile (CED Slovenija). Centri CED iz Portugalske, Češke in Slovenije soorganiziramo strokovni program Nebulae na DosLisboa. V petek, 14. oktobra, bo kot primer dobre prakse predstavljen tudi Kino Istra, ki je del projekta Movies in Motion s podporo Ustvarjalne Evrope za kinematografe kot inovativna kulturna središča v lokalnih skupnostih.

Kdaj

14. oktober 2022, od 15.30 do 18.30

Kje

Culturgest, Lizbona

Promoviramo

zavod Otok & Kino Izola

Estado Da ArteDocLisboa je eden najpomembnejših filmskih festivalov na Portugalskem. Na strokovnem programu festivala je tudi mednarodna konferenca pod naslovom »Aktualno stanje na AV področju: Razvoj občinstva –prakse, metode in orodja, relevantna za različna distribucijska okna«, kjer bo na pobudo Motovile (CED Slovenija) Lorena Pavlič, direktorica zavoda Otok, predstavila projekt Kino Istra.

Razprava s študijami primerov se bo osredotočila na rešitve in razmisleke o pridobivanju in ohranjanju publike za filmske festivale, kinodvorane, platforme videa na zahtevo in druge vidike dogodkov ter je namenjena odpiranju aktualnih vprašanj, s katerimi se trenutno sooča evropski filmski sektor.

Na konferenci bodo zahvaljujoč partnerstvu centrov Ustvarjalne Evrope iz Portugalske, Slovenije in Češke predstavljene dobre prakse iz navedenih držav. Iz Slovenije se bo predstavil Kino Istra. Izšel je iz mednarodnega projekta Films in Motion, pri katerem je kot partner sodeloval zavod Otok s podporo Ustvarjalne Evrope za kinematografe kot inovativna kulturna središča v lokalnih skupnostih. Od leta 2020 se je razvil v pomemben projekt, ki ga lokalne skupnosti tako v Sloveniji kot na Hrvaškem izjemno cenijo. Kino Istra prinaša izbrane evropske filme in zanimiv spremljevalni program v mesta in kraje, ki nimajo delujočega kinematografa ali rednega kino sporeda. S filmskim programom Kino Istra povezuje oba dela Istre in tako gradi mostove čezmejnega kulturnega sodelovanja.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1