Motovila povezuje

Krepimo sodelovanje in povezovanje akterjev v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih na nacionalni in mednarodni ravni. Imamo široko mrežo domačih in tujih partnerjev v več kot 40 evropskih državah. Spodbujamo tudi sodelovanje in »prehajanje meja« med sektorji in institucijami. Pomagamo pri iskanju in vzpostavljanju partnerstev v tujini. Tuje ustvarjalce, organizacije in odločevalce pa usmerjamo na prave naslove v domačem kulturnem ekosistemu. Tudi z organizacijo študijskih obiskov.

Posameznike in organizacije ter njihove dobre prakse promoviramo in predlagamo v programe domačih in tujih dogodkov najrazličnejših formatov – konference, okrogle mize, usposabljanja, festivali, show-case in drugi promocijski dogodki. V Sloveniji organiziramo številne dogodke, na katerih udeležence spodbujamo k mreženju in (mednarodnemu) sodelovanju. Svoja obzorja širimo in krepimo mednarodne povezave kot člani združenj Culture Action Europe, On the Move in Mobility Information Points ter razvejane mreže centrov Ustvarjalna Evropa.

Od leta 2014 smo posredovali več kot 500 partnerskih ponudb iz tujine in 40 iz Slovenije – iz nekaterih vzpostavljenih povezav so se rodili uspešni projekti in vzklila trajna partnerstva. V različnih slovenskih krajih smo (so)organizirali že več kot 160 dogodkov in se jih v podobnem številu udeležili v tujini. Več kot 20 domačim ustvarjalcem in kulturnim delavcem smo omogočili udeležbo na mednarodnih dogodkih v 10 različnih državah. Odpiramo tudi vrata predstavnikom sektorjev iz tujine: npr. Olena Kasperovych, ki smo jo leta 2017 gostili na študijskem obisku #onkrajhorizontov, bo kurirala 21. izdajo mednarodnega festivala sodobnih umetniških praks Pixxelpoint.

Iščete partnerja za sodelovanje v evropskih projektih na področju kulture?

Preverite ponudbe v naši bazi za iskanje partnerjev.

Delate na področju filma in AV sektorjev?

Če želite biti obveščeni o mednarodnih dogodkih in drugih priložnostih za povezovanje in promocijo, vas vabimo k prijavi na mesečne e-novice MEDIA!

Motovila Noc Evropskega Filma 2018 Fotokatjagoljat Kat8532

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1