Motovila na Industry@Tallinn & Baltic Event

Konec novembra 2018 se bo v Estoniji odvil Black Nights Film Festival. V tekmovalnem programu festivala bo predvajan MEDIA podprti prvenec Mihe Mazzinija, »Izbrisana«. Strokovni program festivala vključuje Evropski filmski forum na temo digitalnih inovacij v AV sektorju in koprodukcijski dogodek »Industry@Tallinn & Baltic Event«. Tam bo tudi Sabina Briški Karlić, vodja za podprogram MEDIA.

Eden najhitreje rastočih strokovnih koprodukcijskih dogodkov za mreženje v Severni Evropi, Industry@Tallinn & Baltic Event, bo potekal med 26. in 30. nov. 2018. Program največje baltske industrijske platforme za avdiovizualne projekte, ki ga podpira MEDIA, vsako leto privabi več kot 500 strokovnjakov iz približno 50 držav, največ iz Skandinavije, Baltika in Zahodne Evrope. Letos ponuja bogat nabor konferenc in strokovnih panelov na temo filmskega marketinga in distribucije, omogoča koprodukcijsko povezovanje, daje fokus na filmsko glasbo, evropski žanrski forum, ter nudi scenaristična usposabljanja in mreženje (za več glej program: industrytallinn.com).

(Foto: “Izbrisana / Erased”, r. Miha Mazzini, produkcija Gustav film.)

Evropski filmski forum

Zadnji letošnji forum (30. nov. 2018) se bo osredotočil na posledice vplivnih digitalnih platform, aplikacij in globalno prisotnih ponudnikov pretočnih vsebin na AV industrijo. Slednji namreč, vključno s prebojem majhnih zaslonov, korenito spreminjajo tako navade občinstva kot poslovne modele financiranja, produkcije in distribucije. Mobilne platforme in platforme virtualne resničnosti (VR) povečujejo raznovrstnost načinov pripovedovanja zgodb. Hkrati pa vpliv igralne industrije na pripovedne vsebine in navade občinstev dosega včasih ne(pri)merljive razsežnosti.

Evropski filmski forum bo v Talinu iskal odgovore na vprašanja:
– Kakšen je status inovacij v evropski AV industriji in kako lahko Evropa v prihodnosti ostane konkurenčna na svetovni ravni?
– Kako nove oblike vsebin vplivajo na evropsko kinematografijo in TV prikazovanje?
– Kakšni so novi modeli financiranja za umetniške filme, vključno s tveganim kapitalom in kriptovalutami?
– Kakšne so resnične priložnosti na področju VR in nadgrajene (AR) resničnosti in kje so možnosti monetizacije tovrstnih načinov pripovedovanja?
– Kako lahko blokchain in distribuirane tehnologije pozitivno vplivajo na inovativnost evropske filmske industrije in kateri so aktualni primeri dobre prakse na svetovni ravni?
– Kako ohraniti raznolikost evropske AV pokrajine v dobi t. i. super platform?
– Kako lahko MEDIA prispeva več dodane vrednosti pri podpori evropski AV industriji?

Izbrisana na Black Nights Film Festival

Black Nights Film Festival (16. nov.–2. dec. 2018) je največji filmski festival na severu Evrope, ki se ponaša z nazivom A-festivala, tako kot Cannes, Berlin, Karlovy Vary, Benetke ipd. Občinstvo si bo lahko v tekmovalni sekciji festivala ogledalo tudi slovenski film Izbrisana s podporo MEDIA, prvenec scenarista, režiserja in pisatelja Mihe Mazzinija, v produkciji Gustav filma.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1