Children And Youth

Mednarodna konferenca: Otroci in mladi – pomen namenskih prostorov

Cilj konference na Reki in prek spleta, ki bo med 17. in 18. septembrom, je opozoriti na pomen in različne možnosti dostopa do kakovostnih filmskih vsebin in filmske vzgoje.

Ob odprtju Dječje kuče na Reki želijo s konferenco opozoriti na pomanjkanje prostorov namenjenih evropskemu filmu za otroke in mladino. Skozi vrsto okroglih miz in spletnih razprav, na katerih bodo udeleženci delili uspešne primere in različne prakse, želijo odpreti razpravo ter spodbuditi mreženje med udeleženci.

Prvi dan (17. sept.) bo namenjen pogovorom na temo filmov za otroke in filmske vzgoje na ravni Evropske unije, predstavili pa bodo tudi namenske prostore za otroke in primere nacionalnih strategij, namenjenih filmski vzgoji. Prek spleta bodo prvi dan na konferenci sodelovale tudi predstavnice iz Slovenije. V razpravi o namenskih prostorih bo sodelovala Živa Jurančič iz Kinodvora, o nacionalni strategiji pa bo govorila Ksenija Zubković iz Slovenskega filmskega centra.

Konferenco (prvi dan) lahko prek spleta spremljate na povezavi TUKAJ.
Meeting ID: 825 4748 3894
Passcode: 806825

Drugi dan konference (18. sept.) bo poudarek na različnih izobraževalnih pristopih, različnih pobudah za filmsko izobraževanje, ko umanjkajo nacionalne strategije. Govora pa bo tudi o uspešnih primerih s podporo podprograma MEDIA.

Konferenco (drugi dan) lahko prek spleta spremljate na povezavi TUKAJ.
Meeting ID: 834 3116 8416
Passcode: 251628

Konferenca bo potekala v angleškem jeziku. Podrobnejši program najdete tukaj.

Dvodnevno konferenco organizirata Center Ustvarjalna Evropa MEDIA iz Hrvaške in Art kino Rijeka v sodelovanju z iniciativo Kids Regio in v partnerstvu s Centri Ustvarjalna Evropa iz Avstrije, Belgije, Bolgarije, Danske, Finske, Francije, Gruzije, Nemčije, Grčije, Italije, Litve, Nizozemske, Severne Makedonije, Norveške, Poljke, Portugalske, Srbije, Španije, Švedske, Združenega kraljestva in Slovenije.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1