MEDIA za razvijalce videoiger

Združenje Games Slovenia je v podjetniškem centru ABC Hub, 2. februarja 2017, pripravilo srečanje »Mobile App Biz Dev Meetup«, ki se ga je udeležilo približno 25 udeležencev. Tam je bila tudi Sabina Briški iz CED Slovenija. Razvijalce videoiger in mobilnih aplikacij je seznanila s podprogramom MEDIA, še posebej je predstavila aktualni razpis za podporo videoigram, ki se izteče 2. marca 2017. Izpostavila je osnovne kriterije razpisa, razpoložljiva sredstva za izkušena razvijalska podjetja, ki razvijajo prototip ali koncept interaktivne narativne videoigre. Predstavitev je še podkrepila z uspešnimi primeri podprtih videoiger, kot so na primer Maenas Down, The Witcher 3, Trine.

Ker sta pri prijavi videoigre na razpis najpomembnejša izvirnost in narativnost, je Sabina udeležence srečanja povabila na strokovno predavanje dr. Mirka Stojkovića »Narativni pristop v videoigrah«. Brezplačno predavanje v angleškem jeziku, ki ga organizira Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju z Games Slovenia, bo 16. februarja v ljubljanskem kreativnem centru Poligon. Namenjeno je razvijalcem in igralcem videoiger; dobrodošli so tudi (avdiovizualni) profesionalci, ki jih zanimajo interaktivni načini pripovedovanja.

Srečanje v ABC HUB se je zaključilo z okroglo mizo na temo modelov monetizacije, tj. »Monetization models: Subscriptions, premium apps, premium content, free to play, ads – Kaj deluje za koga?«. Na okrogli mizi so sodelovali Matic Bitenc (Toshl), Aleš Bellotti (Top App), Rok Kernc (Epiximus), Dragan Savić (Fraoula), pogovor pa je vodil Andraž Bole.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1