IETM Porto Plenary Meeting 2018 – Creative Europe Showcase

V sodelovanju s CED iz Portugalske, Slovenije, Irske in Češke smo v okviru programa srečanja mednarodne mreže IETM konec aprila organizirali dogodek v Portu, na katerem smo predstavili navdihujoče uspehe slovenskega kulturnega in ustvarjalnega sektorja v programu Ustvarjalna Evropa.

V okviru programa srečanja mednarodne mreže »IETM Porto Plenary Meeting 2018« je pisarna CED Portugalska 27. aprila 2018 organizirala dogodek, namenjen programu Ustvarjalna Evropa. Dogodka v do zadnjega kotička napolnjeni dvorani dvorca Viscondes de Balsemão v Portu se je udeležilo 81 ustvarjalcev in strokovnjakov s področja uprizoritvene umetnosti iz različnih koncev Evrope. Program so skupaj izvedli predstavniki centrov CED iz Portugalske, Slovenije, Irske in Češke republike, ki so jih spremljali tudi izbrani predstavniki sektorja iz teh držav.

Susana Costa Pereira, vodja za podprogram Kulturne pri CED Portugalska, je predstavila sheme financiranja Kultura in udeležence seznanila z informacijami o tem, kako oblikovati in načrtovati svoje prihodnje projekte. V neformalnem vzdušju so bili predstavljeni konkretni primeri in izpostavljeni nekateri najpogostejši izzivi, s katerimi se izvajalci mednarodnih projektov soočajo, in uspešne prakse.

Dobre prakse … tudi iz Slovenije

Tamara Bračič iz zavoda Bunker je delila svoje izkušnje s tem programom EU in se osredotočila na projekt Create to Connect, Mateja Lazar iz zavoda Motovila (CED Slovenija), pa je predstavila navdihujoče uspehe slovenskega kulturnega in ustvarjalnega sektorja v programu Ustvarjalna Evropa. Maria Fleming iz Irske je predstavila projekt PUSH, medtem ko sta Jindřich Krippner in Ondřej Hrab predstavila izkušnje z dvema projektoma sodelovanja, v katerih sodeluje gledališče Archa iz Prage – Theatron and House of Fire.

Več o dogodku (najava) prek
CED PT (portugalščina): http://www.europacriativa.eu/pt/noticias/104-cultura/618-europa-criativa-no-ietm-porto-meeting-com-informacao-showcasing-e-actividades-de-networking
IETM (angleščina): https://www.ietm.org/en/ietm-porto-plenary-meeting-2018/session/creative-europe-showcase

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1