Cmf Program 2023 Otm

Forum za mobilnost v kulturi 2023 – objavljen program

On the Move (OTM) v sodelovanju s Culture Funding Watch in Howlround 9. in 10. maja v Tunisu organizira forum o mobilnosti v kulturi – Cultural Mobility Forum 2023. Forum (ponovno) kontekstualizira pogovor o čezmejni umetniški mobilnosti in okoljski trajnosti, v razprave pa postavlja tudi odnos med privilegirano (zahodno) Evropo in globalnim jugom. Forum lahko spremljate v živo v Tunisu ali na spletu. Celoten program foruma je objavljen na spletu OTM, odprte so tudi prijave za udeležbo na forumu. Več informacij tukaj.

Dogodek je del letne generalne skupščine OTM, ki se je v Tuniziji udeležuje Mateja Lazar iz Motovile kot članica upravnega odbora OTM. V Tuniziji bo potekalo tudi srečanje mreže MIP – Mobility Information Points. Motovila je polnopravna članica obeh mrež.

Okoljska trajnost in kulturna mobilnost sta sicer osrednji temi letnega zbornika OTM Cultural Mobility Yearbook 2023, ki se posveča tudi osebnim pogledom na mobilnost in podnebno krizo v kontekstu lokalnosti, trajnostnega dela, neenakosti, okoljske pravičnosti idr. Zbornik predstavlja izhodišče razprav na forumu.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1