Fte 2021 Fb Cover 1920x1080 Template 0

Filmski teden Evrope 2024

Informacijske točke EUROPE DIRECT v sodelovanju z lokalnimi partnerji, Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji organizirajo že tradicionalni Filmski teden Evrope.

Vabljeni v 26 slovenskih mest, kjer si lahko brezplačno ogledate 41 evropskih filmov, in sicer v Ajdovščini, Celju, Gornji Radgoni, Hrastniku, Izoli, Kubejskem gradu, Lendavi, Litiji, Ljutomeru, Mariboru, Mežici, Moravskih Toplicah, Murski Soboti, Novem mestu, na Ptuju, Ravnah na Koroškem, Rogatcu, Sežani, Slovenj Gradcu, Slovenski Bistrici, Straži, Trbovljah, Velenju, Zagorju ob Savi, Zavrhu in Žalcu.

Aktivnosti v sklopu Filmskega tedna Evrope so se pričele 11. junija, filme pa si lahko ogledate vse do septembra. Predvajani filmi so prejemniki podpore programa Ustvarjalna Evropa MEDIA ali pa so bili uvrščeni v izbor za evropsko filmsko nagrado občinstva LUX, ker so z odpiranjem družbenih in političnih vprašanj posegli v središče evropske javne razprave.

Spored brezplačnih filmskih projekcij po Sloveniji preverite na povezavi tukaj.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1