Fte 2021 Fb Cover 1920x1080 Template 0

Filmski teden Evrope 2023

Informacijske točke EUROPE DIRECT v sodelovanju z lokalnimi partnerji, Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji organizirajo že tradicionalni Filmski teden Evrope.

Vabljeni v 22 slovenskih mest, kjer si lahko brezplačno ogledate 35 evropskih filmov, in sicer v Ajdovščini, Celju, Črni na Koroškem, Gornji Radgoni, Hrastniku, Lendavi, Litiji, Ljubljani, Mariboru, Mežici, Moravskih Toplicah, Murski Soboti, Novem mestu, Ravnah na Koroškem, Rogatcu, Sežani, Svetem Juriju ob Ščavnici, Sveti Trojici v Slovenskih goricah, Trbovljah, Velenju, Zagorju ob Savi in Zavrhu.

Aktivnosti v sklopu Filmskega tedna Evrope se bodo pričele 6. junija, predstave filmov pa si bo moč ogledati vse do septembra. Predvajani filmi so prejemniki podpore programa Ustvarjalna Evropa MEDIA ali pa so bili uvrščeni v izbor za evropsko filmsko nagrado občinstva LUX, ker so z odpiranjem družbenih in političnih vprašanj posegli v središče evropske javne razprave.

Spored brezplačnih filmskih projekcij po Sloveniji preverite na povezavi tukaj.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1