EPK 2025: »Končno Gorenjska«

V sklopu kandidature Kranja za Evropsko prestolnico kulture leta (EPK) 2025 bo 3. in 4. jun. 2019 v Kranju potekala dvodnevna konferenca, s katero želijo organizatorji ustvariti pogoje za mreženje med lokalnimi partnerji, predstaviti možnosti mednarodnih sodelovanj ter oblikovati ključne skupne razvojne smernice med sektorji v kulturi, turizmu, izobraževanju, gospodarstvu in javnih službah.

Program konference vključuje tudi dve delavnici v Stolpu Škrlovec (3. jun.), ki se tematsko navezujeta na pridobivanje sredstev iz evropskih in nacionalnih javnih razpisov. Namenjeni sta predstavnikom javnih zavodov, nevladnih organizacij, društev in drugih kulturnih institucij na Gorenjskem. Eno od delavnic pod naslovom »Ustvarjalna Evropa – priložnost za mednarodno sodelovanje v kulturi« bo vodila tudi ekipa Motovile. Mateja Lazar in Maša Ekar bosta predstavili priložnosti za mednarodno sodelovanje v kulturi v okviru evropskega programa Ustvarjalna Evropa. Poudarek bo na razpisu za projekte sodelovanja Kultura, na katerega se lahko prijavijo javni zavodi in nevladne organizacije s področja kulture, ki načrtujejo sodelovanje z mednarodnimi partnerji.

Delavnica bo potekala v dveh sklopih:
10.00–11.40: Predstavitev ključnih ciljev Ustvarjalne Evrope, tudi v luči priprav na EPK
11.40–12.00: Odmor
12.00–13.30: Predstavitev razpisa za Projekte sodelovanja Kultura: razpisne prioritete, iskanje partnerjev, viri za sofinanciranje, priprava projektnega proračuna
13.30–14.00: Predstavitev dobre prakse in odgovori na vprašanja

Vabljeni vsi, ki nimate izkušenj pri prijavah na razpise Ustvarjalne Evrope ali drugih razpisov Evropske unije in vsi, ki ste v dvomih, da tega ne morete ali zmorete! Ker je število udeležencev omejeno, je potrebna obvezna predhodna prijava, in sicer do 30. maja 2019 na e-naslov: info@kranj2025.eu z zadevo: Prijava na delavnico Ustvarjalna Evropa.

3. jun. bo od 14. do 15. ure sledila delavnica pod naslovom »Javni razpis za razvoj in profesionalizacijo NVO 2019«, ki jo bo vodil Andrej Urbanc.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1