Drugi razpis i-Portunus za podporo individualni mednarodni mobilnosti

Goethe-Institut je 3. jun. 2019 objavil že drugi razpis i-Portunus za podporo mednarodni mobilnosti. Rok prijave: 24. jun. 2019. Priložnost za umetnike in kulturne delavce s področja uprizoritvenih in vizualnih umetnosti. Razpis odprt tudi za skupinsko prijavo in segmentirano mobilnost.

Goethe institut v Bruslju skupaj s partnerji Institut français v Ukrajini, Izolyatsia (UA) in Nida Art Colony of Vilnius Academy of Arts (LT) v letu 2019 izvaja pilotni projekt mobilnosti s podporo Evropske komisije v vrednosti 1 milijon evrov. Cilj projekta je preučiti in analizirati pogoje za vzpostavitev uspešne in trajnostne sheme, ki bo posameznikom omogočala čezmejno mobilnost.


i-Portunus bo med aprilom in septembrom 2019 objavil tri razpise (prvi razpis zaključen maja 2019), v okviru katerih bo podeljenih od 350 do 500 individualnih podpor za kratkoročno (v trajanju od 15 do 85 dni) mednarodno mobilnost umetnikov in kulturnih delavcev vseh starosti, narodnosti, izobrazbe in izkušenj. Pilotni projekt zajema dva sektorja: uprizoritvene umetnosti, tj. gledališče, ples in cirkus, in vizualne umetnosti. Na razpis se lahko prijavijo osebe s stalnim prebivališčem v državah članicah programa Ustvarjalna Evropa.

Mobilnost mora imeti specifičen in natančno opredeljen cilj, kot je npr. vzpostavitev mednarodnega sodelovanja, vključevanje v rezidenco, ki je usmerjena v končno produkcijo, sodelovanje v strokovnem usposabljanju, predstavitev dela v drugi državi ali razvoj projektov v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi v ciljni državi.


Objavljen drugi razpis i-Portunus

Drugi razpis i-Portunus se osredotoča na dva sektorja: uprizoritvene umetnosti (razen glasbe) in vizualne umetnosti in je odprt za skupinske prijave (do 5 oseb) in segmentirano mobilnost. Segmenirana mobilnost pomeni, da boste večkrat potovali na eno ali več destinacij. Vsako potovanje mora trajati najmanj 5 dni, skupno število dni pa mora biti med 15 in 85.

Časovnica drugega razpisa
Objava razpisa za zbiranje prijav: 3. junij 2019
Rok za oddajo priajv: 24. junij 2019 do 14.00 (CET)
Obvestilo o rezultatih: 16. julij 2019
Najzgodnejši datum odhoda: 25. julij 2019
Zadnji datum vrnitve: 31. december 2019

Vse informacije o pilotnem projektu in razpisu so dostopne na
www.i-portunus.eu.
Kontaktna oseba: Eva Blaute, eva.blaute[at]goethe.de.

V branje priporočamo POROČILO s konference #Mobility4Creativity (4.–5. april 2019), kjer smo raziskali prednosti in izzive mednarodne mobilnosti, vključno z vplivom na okolje. Gostja konference je bila tudi a Eva Blaute iz Goethe instituta, ki je predstavila shemo i-Portunus.

Iportunus&eva Blaute Fotobycolinerobin Motovila Mobility4creativity
Eva Blaute presenting i-Portunus at #Mobility4Creativity conference (Ljubljana, 4.-5 April 2019). Foto by © Coline Robin for Motovila.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1