Cyngor Celfeddydau Otm Gwener 115 Sml

Dostopni viri s foruma za mobilnost v kulturi 2024

On the Move (OTM) je v sodelovanju z Wales Arts International in Howlround 25. in 26. aprila v Walesu, mestu Caernarfon, organiziral forum o mobilnosti v kulturi – Cultural Mobility Forum 2024.

Rdeča nit foruma je bilo predstaviti nova obzorja za programe strokovnega razvoja z mednarodno razsežnostjo, pri čemer se je v ospredje postavil sklop dejavnosti, kot so individualna ali skupinska usposabljanja, mojstrski tečaji, treningi in mentorstva ali priložnosti za pripravništvo, ki umetnikom in kulturnim delavcem omogočajo, da izboljšajo svojo prakso in vlagajo v spretnosti, ki jim bodo pomagale zgraditi trajnostno poklicno pot.

Če ste zamudili forum v živo ali na spletu, so zdaj na voljo posnetki idr. gradiva do katerih lahko dostopate na spletni strani On the Move.

Usposabljanje in poklicni razvoj v kulturi je tudi osrednja tema letnega zbornika OTM Cultural Mobility Yearbook 2024. V publikacijo so vključeni trendi na področju digitalne mobilnosti in okoljske trajnosti, ter dva osebna pogleda na temo usposabljanja in poklicnega razvoja, ki sta ju prispevali Birgitta Persson in Vânia Rodrigues.

Foto: Iolo Penry Photography-Iolo Penri Ffotograffiaeth. Od leve proti desni: Katelijn Verstraete, Marwane Fachane in Kim-Marie Spence (panel 3).

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1