Zmaj ‘ma mlade gosti delavnico Ustvarjalna Evropa

Datum dogodka 23.08. 2016 • 12:00  −  23.08. 2016 • 16:00
VstopninaBrezplačno

Ste ustvarjalec, producent, raziskovalec v kulturnih oz. ustvarjalnih sektorjih? Delujete v okviru javnega ali zasebnega zavoda, društva, občine, podjetja na tem področju in imate v mislih idejo za projekt, za katerega bi potrebovali tudi partnerje iz tujine? Potem je morda program EU Ustvarjalna Evropa prava pot, da se vaša ideja uresniči.

V sklopu festivala Zmaj ‘ma mlade (16.–28. avgust 2016) ste vabljeni na delavnico, kjer se boste seznanili z dobrimi praksami, prioritetami, strukturo, ključnimi dejavniki za uspešno prijavo in aktualnimi razpisi za sofinanciranje projektov v okviru podprograma Kultura.

Poročamo:

Ideja, partnerji, cilji, izvedba, trajnost in sofinanciranje so ključne besede za pripravo in uspešno izvedbo mednarodnega projekta. V prijetnem vzdušju je minila še ena delavnica Ustvarjalne Evrope. Nadejamo se uspešnih projektov iz Primorsko-notranjske regije!

Konec avgusta sta CED Slovenija in Europe Direct Primorsko-notranjske regije v Postojni organizirala delavnico Ustvarjalna Evropa v sklopu festivala Zmaj ‘ma mlade. Mateja Lazar je udeležence seznanila s strukturo, prioritetami in ključnimi dejavniki za uspešno prijavo na razpise, zlasti za t. i. projekte sodelovanja v okviru podprograma Kultura.

Praktične in zelo koristne napotke je delil Bourt Jerman iz KID PiNA, ki ima že bogate izkušnje s sodelovanjem v mednarodnih projektih, tudi s podporo Ustvarjalne Evrope. KID PiNA je kot partner sodelovala pri In/visible cities; pravkar so dobro začeli s Creative Climate Leadership.

 

Borut meni, da je za uspešno mednarodno projektno sodelovanje pomembna (1) projektna ideja in partnerji, (2) projektna prijava z jasnimi cilji, (3) implementacija projektne ideje (izvedba dejavnosti, administracija in trajnost projekta) ter (4) urejeno sofinanciranje. Vsaka organizacija lahko zase preveri, katere njihove dejavnosti imajo mednarodni potencial, ki ga velja uspešno razviti v projektno sodelovanje s tujimi partnerji. Za začetnike je priporočljivo, da se najprej priključijo svojim izkušenejšim partnerjem, saj se lahko od njih veliko naučijo. Borut tudi meni, da je Ustvarjalna Evropa »idealen program« za javne zavode, saj imajo lasten delež sofinanciranja že zagotovljen, s podporo EU pa lahko uspešno izvedejo dodatne mednarodne dejavnosti.

Ne nazadnje pa je ključno znanje »projektnega jezika«. Če vam ta veščina še manjka, brž po nasvet na Motovilo (CED Slovenija) ali stopite do naših partnerskih organizacij.

Foto utrinki

Prijave

Zaradi prostorskih pogojev je število udeležencev omejeno, zato sprejemamo predhodne prijave na e-naslov: europe.direct@rra-zk.si ali na tel. št.: 05 721 22 42, do 22. avgusta 2016.

Partnerji dogodka so: Europe Direct Primorsko-notranjske regije, RRA Zeleni kras, d.o.o., BOREO stičišče nevladnih organizacij Primorsko-notranjske regije, Mladinski center Postojna in Motovila / CED Slovenija.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1