Ustvarjalne sinergije: izmenjava izkušenj in dobrih praks v soseščini

Datum dogodka 14.05. 2021 • 11:00  −  14.05. 2021 • 12:30
VstopninaBrezplačno

Dogodek organizirajo centri CED Slovenija, Avstrija, Hrvaška in Madžarska.

Motovila vas v sodelovanju s partnerji iz Avstrije, Hrvaške in Madžarske vabi na skupni dogodek, namenjen izmenjavi izkušenj in dobrih praks Ustvarjalne Evrope v soseščini. Centri Ustvarjalna Evropa iz štirih sosednjih držav so združili moči za spodbujanje čezmejnega povezovanja in sodelovanja organizacij v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih v novi generaciji programa EU Ustvarjalna Evropa 2021–2027.

Pridružite se nam 14. maja, ko bodo izkušeni delili najpomembnejše nasvete za čezmejno kulturno sodelovanje. Poleg napotkov in primerov dobre prakse bo ekipa Motovile po zaključku seminarja na voljo za brezplačno svetovanje v okviru serije Prvi koraki za mednarodno kulturno sodelovanje.

PRIJAVE: Za udeležbo dogodka na spletu se prijavite TUKAJ.

Kdaj

14. maj, 11:00–12:30 + 30 min mreženje

Kje

Koroška galerija likovnih umetnosti & Zoom

e-Prijave

odprte do 14. maja do 10:00

PROGRAM

Po uvodni predstavitvi rezultatov Ustvarjalne Evrope 2014–2020 s predstavniki CED iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije, bodo uspešne organizacije s podporo Ustvarjalne Evrope delile svoje izkušnje in dobre prakse s poudarkom na različnih vidikih mednarodnega sodelovanja v programu Ustvarjalna Evropa:
Kako vzpostaviti trajnostno partnerstvo?
Kako vzpostaviti in razviti odnose z občinstvom?
Kako vključiti zelene prakse v projektne dejavnosti?
Kako zagotoviti sofinanciranje mednarodnega projekta iz drugih virov?
Kako izkoristiti prednosti, ki jih omogoča digitalni premik?
Kako je COVID izzval mednarodno kulturno sodelovanje?

Dogodek bomo sklenili z neformalnim virtualnim mreženjem, kjer boste lahko postavili dodatna vprašanja o čezmejnem kulturnem sodelovanju. Poleg napotkov in primerov dobre prakse bo ekipa Motovile po zaključku seminarja na voljo za brezplačno svetovanje v okviru serije Prvi koraki za mednarodno kulturno sodelovanje.

Del I: 11:00–11:45
Uspehi Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije v Ustvarjalni Evropi 2014–2020 z uvodnim nagovorom Walterja Zampierija, vodje enote za Kulturo pri Izvajalski agenciji EACEA.
Rezultate bodo predstavili Elisabeth Pacher (CED AT), Anera Stopfer (CED HR), Gabor Mondik (CED HU) in Mateja Lazar (CED SI); povezuje Tanja Kos (CED SI).

Del II: 11:45–12:30
Pogovor z gosti iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije o izkušnjah sodelovanja v Ustvarjalni Evropi: Liz King, Dance Identity (AT), Edvin Liverić, Croatian Cultural Center – HKD (HR), Barna Petrányi, Pro Progressione (HU) in Andreja Hribernik, Koroška galerija likovnih umetnosti (SI); moderira Ines Kežman (CED SI).

Del III: 12:30–13:00
Neformalno virtualno mreženje z gosti in udeleženci dogodka.

Dogodek organiziramo v Koroški galeriji likovnih umetnosti (Glavni trg 24, Slovenj Gradec). Spremljali ga boste lahko tudi na spletu v okolju Zoom. Dogodek bo potekal v angleškem jeziku, brez tolmačenja.

PRIJAVE: Za udeležbo na spletnem dogodku se prijavite TUKAJ.
Za udeležbo v živo na lokaciji v KGLU nam pišite na info@ced-slovenia.eu. Število prostih mest je omejeno. Prednost pri udeležbi v živo imajo predstavniki organizacij, ki se bodo udeležili individualnega svetovanja Prvi koraki po zaključku seminarja, in imajo sedež/delujejo v regiji, kjer dogodek organiziramo.
Upoštevati moramo veljavne predpise vlade in aktualna priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19. Dodatne informacije: info@ced-slovenia.eu

Ustvarjalne sinergije organizira Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo Avstrije (CED Avstrija), Ministrstvom za kulturo Hrvaške (CED Hrvaška) in Kreatív Európa Nonprofit Kft (CED Madžarska). Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.
Ustvarjalne sinergije so nadaljevanje dogodka Sharing Practices in COVID times, ki ga 6. maja organizira Izvajalska agencija EACEA.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1