Stimulart Kick Off Meeting Jaszbereny, Junij 2019

Ustvarjalna Evropa v Kamniku

Datum dogodka 04.03. 2020 • 13:45  −  04.03. 2020 • 17:00
VstopninaBrezplačno

Občina Kamnik in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik v sodelovanju z JZ Mekinjski samostan 4. marca 2020 pripravljajo »srečanje deležnikov v okviru projekta StimulArt«, na katerem bodo predstavili priložnosti za kulturne in ustvarjalne sektorje ter tudi programa Ustvarjalna Evropa.

Ines Kežman bo predstavila kakšno podporo nudi v domačem in mednarodnem kulturnem ekosistemu zavod Motovila. Poseben poudarek bo na predstavitvi progama Ustvarjalna Evropa za lokalne skupnosti.

(Foto: Stimulart Kick Off Meeting Jaszbereny, junij 2019.)

KDAJ

Sreda, 4. marec 2020, od 14.00 do 17.00 ure

KJE

Javni zavod Mekinjski samostan, Polčeva pot 10, Mekinje, Kamnik

KAJ

Priložnosti za kulturne in ustvarjalne sektorje + predstavitev programa Ustvarjalna Evropa

Namen dogodka

Organizatorji želijo z dogodkom v okviru projekta StimulArt s področja kulturnih in ustvarjalnih industrij širši javnosti predstaviti izvedene in načrtovane aktivnosti projekta. Poleg tega želijo udeležencem dogodka ponuditi dodatne informacije, zlasti o priložnostih financiranja in podobnih projektih v regiji na področju kulturnega in ustvarjalnih sektorjev. V goste so zato povabili Center za kreativnost (MAO) in zavod Motovila.

Več o dogodku tukaj.

Program

13.45–14.00: registracija udeležencev
14.00–14.20: pozdrav organizatorja, predstavitev programa srečanja in kratka predstavitev aktivnosti projekta StimulArt
14.20–15.20: predstavitev Centra za kreativnost (MAO), gostja mag. Anja Zorko, vodja CzK
15.20–15.40: odmor
15.40–16.40: Zavod Motovila (CED Slovenija); gostja: Ines Kežman, strokovna sodelavka
16.40-17.00: vprašanja, pogovor

Po dogodku sledi delavnica StimulArt, ki jo bo vodil strokovni sodelavec projekta Sinan Mihelčič.

O projektu StimulArt

V projektu StimulArt. Spodbujanje kulturne in kreativne industrije (KKI) v srednje velikih mestih z namenom krepitve konkurenčnosti, skupaj sodeluje devet partnerjev: Občina Kamnik in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik (SI), Občina Jászberény (vodilni partner) in Jászkerület Non-profit ltd. (HU), Občina Vittorio Veneto in Bclevcer s.r.l.s. (IT), Občini Amberg in Naumbur ter Univerza Regensburg (DE).

Partnerje povezuje pet srednje velikih partnerskih mest, Jászberény, Kamnik, Vittorio Veneto, Amberg, Naumburg, in interes za spodbujanje KKI, ki izhajajo iz lokalne skupnosti. V projektu se osredotočajo na trajnostno ekonomijo, izboljšanje delovnega okolja za ustvarjalce in potencial neizkoriščenih ali degradiranih urbanih površin. V vključenih mestih se izvajajo aktivnosti, ki krepijo zmogljivosti partnerjev in deležnikov KKI sektorja. Projekt se je začel izvajati aprila 2019 in se bo zaključil marca 2022. Projekt StimulArt podpira program Interreg Srednja Evropa in je financiran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Več o projektu tukaj.

Prizorišče dogodka

Ustvarjalna Evropa v Kamniku

Polčeva pot 10, 1241 Kamnik, Slovenija

Prizorišče dogodka: Javni zavod Mekinjski samostan

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1