Uspešni projekti sodelovanja Kultura 2017 se predstavijo

Datum dogodka 08.06. 2017 • 09:30  −  08.06. 2017 • 14:00
VstopninaBrezplačno

Kolikokrat imate priložnost na kupu srečati tolikšno število slovenskih kulturnih izvajalcev, ki so na enem razpisu uspeli pridobiti podporo Ustvarjalne Evrope? Vabljeni v četrtek, 8. junija v Hišo EU na srečanje predstavnikov organizacij, ki so letos na evropskem razpisu za projekte sodelovanja Kultura podrle rekord. Veselimo se predstavitev 16. zmagovalnih projektov in druženja s predstavniki uspešnih organizacij, ki so navdušile mednarodne ocenjevalce.

Ali ste vedeli, da slovenske organizacije sodelujejo v kar 20-odstotkih vseh odobrenih projektov sodelovanja 2017 oziroma v vsakem petem podprtem projektu?
Izkupiček v hudi konkurenci: 1,2 milijona EUR podpore za 7 vodij in 10 partnerjev iz Slovenije.

Vas zanima, kako jim je uspelo? Bi želeli vedeti, kakšne aktivnosti bodo v okviru projektov izvajali v prihodnjih letih? Ste tudi vi že prejemnik sredstev Ustvarjalne Evrope in želite deliti vaše izkušnje? Če ste prikimali, ste vabljeni na »Sedemnajst ustvarjalnih na kupu!«. Na koledarju zabeležite četrtek, 8. junij, Hiša EU, Ljubljana, ob 9.30 uri.

Kaj je namen srečanja?

Zavod Motovila želi po eni strani zainteresirani javnosti predstaviti odobrene projekte, po drugi strani pa kulturne izvajalce opremiti s praktičnimi napotki in informacijami, da bodo »nov« projekt s podporo Ustvarjalne Evrope s čim manj zapleti pripeljali do konca.

Program srečanja

9.30–10.00: Registracija udeležencev s kavo.
10.00–11.00: Pozdravni nagovor in predstavitev projektov sodelovanja 2017*.
11.00–12.00: Sedemnajst ustvarjalnih na kupu izmenja izkušnje.
12.00–12.30: Odmor in pogostitev.
12.30–14.00: Praktični napotki in informacije za predstavnike odobrenih projektov sodelovanja 2017.

Rok za prijavo udeležbe

Dogodek je brezplačen. Rok za prijave na dogodek – obvezno prek prijavnega obrazca na spletu CED Slovenija (spodaj) je do torka, 6. junija 2017 do 13. ure.

*Veselimo se druženja s predstavniki sedmih vodij projektov manjšega obsega (KUD Sodobnost, Moderna galerija, Aksioma – zavod za sodobne umetnosti, MoTa – muzej tranzitornih umetnosti, Pionirski dom, Založba Goga in Hiša! društvo za ljudi in prostore) in desetih slovenskih partnerjev v mednarodnih projektih: Tehniški muzej Slovenije, Lutkovno gledališče Ljubljana, Javni zavod RS za varstvo kulturne dediščine, Univerza v Ljubljani, Zavod Federacija, Mesto žensk in Ustanova Gallus (v projektih manjšega obsega) ter Društvo Ljudmila, CUK Kino Šiška in Umetnostna galerija Maribor (v projektih večjega obsega).

Vabljeni!

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1