Strokovni seminar o filmskem marketingu: Film Marketing Illustrated

Datum dogodka 14.09. 2018 • 14:30  −  14.09. 2018 • 18:00
VstopninaBrezplačno

V času 21. Festivala slovenskega filma (FSF) bo v Sloveniji tudi MAIA Workshops, priznano mednarodno strokovno usposabljanje za obetavne producente s podporo MEDIA Ustvarjalne Evrope. Motovila skupaj z MAIA Workshops, FSF in Re-Act-om 14. sept. 2018 gosti Daniela Díaza, ki bo predaval o trženju in promociji filmov.

MAIA Workshops je priznano mednarodno strokovno usposabljanje za obetavne producente s podporo podprograma MEDIA Ustvarjalne Evrope. Zaključno srečanje letošnjega cikla MAIA usposabljanj, ki se osredotoča na marketing in distribucijo filmov, gostuje v Portorožu, prav v času 21. Festivala slovenskega filma. Prisotnost izkušenih mednarodnih strokovnjakov ter skupine izbranih producentskih talentov iz Evrope in širše (ki bodo pet dni sodelovali na sicer zaprtem usposabljanju) je neprecenljiva priložnost za izmenjavo znanj in navezovanje stikov z domačo strokovno javnostjo. Zato Motovila (CED Slovenija), Festival slovenskega filma, Re-Act in MAIA Workshops v okviru strokovnega programa FSF za vse zainteresirane organizirajo odprti seminar z MAIA tutorjem za digitalni marketing, Danielom Díazom.

SEMINAR bo prek konkretnih primerov ponudil poglobljen vpogled v vedno (bolj) aktualno temo: trženje in promocijo filma, predvsem online in offline načine povezovanja z občinstvi. Program seminarja vključuje vse korake učinkovitih promocijskih kampanj za film, od določanja ciljne publike in pozicioniranja do izvedbe kampanje. Po splošnem uvodu v trženje filma (14.30–16.00), sledi fokus na digitalni marketing (16.30–18.00).

PREDAVATELJ Daniel Díaz, filmski producent in neodvisni marketinški svetovalec z londonskim naslovom, ima večletne izkušnje v digitalni distribuciji in trženju filmov. Uspešno jih je nabiral kot vodja trženja in razvoja občinstev pri globalni streaming platformi We Are Colony ter kot vodja digitalnih promocijskih kampanj za filme kot so 12 let suženj (12 Years a Slave), Jekleni mož (Man of Steel), Svinjarija (Filth) idr. Kot predavatelj na področju digitalne distribucije, množičnega financiranja in filmskega trženja sodeluje s številnimi filmskimi festivali, kot filmski producent pa se osredotoča na aktualne družbene teme, ki občinstvo spodbujajo k razpravi. Njegov celovečerni igrani film Kameleon (Chameleon) je bil premierno predvajan na BFI London Film Festivalu. 

PRIJAVE

Brezplačni seminar v angleškem jeziku je namenjen zainteresirani strokovni javnosti.
Prijave udeležbe do 11. septembra prek spletnega obrazca (glej spodaj)  info@ced-slovenia.eu.

POMEMBNO: za udeležbo na strokovnih dogodkih FSF je obvezna akreditacija. Brezplačno si jo lahko zagotovite najkasneje do 5. septembra na spletni strani Festivala slovenskega filma.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1