Marketing In Film (1)

Strategija trženja filma: od razvoja do distribucije

Datum dogodka 31.01. 2024 • 10:00  −  31.01. 2024 • 11:30
VstopninaBrezplačno

Priprava učinkovite strategije trženja že v zgodnji fazi projekta je ključnega pomena za uspeh filma.

Na spletni delavnici 31. januarja 2024 z Michaelom Arnonom iz podjetja WOLF Consultants se bomo osredotočili na trženje v različnih fazah filmskega procesa.

Prijave do zapolnitve mest oz. do 29. januarja prek spletnega obrazca TUKAJ. Dogodek bo potekal v angleškem jeziku brez tolmačenja.

Kdaj

31. januar 2024, 10.00–11.30

Kje

Na spletu

Prijave

do zapolnitve mest oz. do 29. januarja

O delavnici

Na spletni delavnici bodo udeleženci dobili vpogled v pripravo predstavitev v zgodnji fazi projekta ter oblikovanje ključnih marketinških gradiv v procesu produkcije in distribucije. S pomočjo študij primerov bodo udeleženci pridobili praktično znanje o strateškem načrtovanju promocije.

O predavatelju

Michael Aron je delal za Celluloid Dreams, Le Pacte & Coproduction Office iz Pariza, preden se je kot partner pridružil podjetju WOLF. Podjetje WOLF, ki je bilo ustanovljeno v začetku leta 2010, je butično podjetje za odnose z javnostmi in trženje, ki filmskim ustvarjalcem pomaga pri komuniciranju in uresničevanju njihove vizije. Wolfov pristop zajema celoten produkcijski cikel: od premagovanja ovir, da bi bil novi projekt opažen in financiran, do priprave dokončanih filmov za predstavitev na največjih mednarodnih filmskih festivalih. Edinstvenost podjetja WOLF je v tem, da so oblikovalci, svetovalci za trženje in mednarodni publicisti v enem, z natančnim poznavanjem glavnih festivalov in trgov. Njihovo strokovno znanje in prilagodljivost pomagata režiserjem, producentom, prodajnim agentom in partnerjem po vsem svetu oblikovati učinkovite strategije, prilagojene potrebam projekta, in vsakemu filmu omogočata najboljši možni začetek na poti do svojega občinstva.
Zadnji referenčni projekti:  LA CHIMERA Alice Rohrwacher, AFIRE Christiana Petzolda, NO BEARS Jafarja Panahija, MEMORIA Apichatponga Weerasethakula, GODLAND Hlynura Pálmasona, LAMB Valdimarja Jóhannssona, BAD LUCK BANGING OR LOONY PORN Rada Juda in VR projekti Baobab Studios ter režiserja Erica Darnella (MADAGASCAR).


Praktično delavnico še posebej priporočamo vsem, ki načrtujete prijave na razpise MEDIA za razvoj projektov. Praktično marketinško znanje bomo aplicirali tudi na prijavo MEDIA za razvoj projektov.

Aktualni MEDIA razpisi z roki za oddajo vlog v letu 2024:

Prijave do zapolnitve mest oz. do 29. januarja prek spletnega obrazca (spodaj).

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku brez tolmačenja.
Dodatne informacije: info[at]ced-slovenia.eu

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1