Resnica in miti o transmedijskem pripovedovanju zgodb

Datum dogodka 04.12. 2018 • 14:45  −  04.12. 2018 • 16:15
VstopninaBrezplačno

Kako hitro sledimo spremembam v avdiovizualni industriji, če sploh? Kako naj razvoj projektov prilagodimo novi digitalni paradigmi? Ali transmedijski pristop resnično lahko pomaga pri financiranju mojega avdiovizualnega projekta? Ali pa se je boljše lotiti produkcije kratkih spletnih filmov za promocijo novega filma ali serije?

To so vprašanja, s katerimi se neodvisni producenti soočajo, ko razmišljajo o transmedijskem in digitalnem trženju ter distribuciji svojih del. Skrbi jih, da bodo hitro zastareli, če se ne bodo prilagodili novi digitalni paradigmi. Avdiovizualna industrija od njih pričakuje prilagajanje spremembam. Toda, čeprav vznemirljiv, je ta novi način razmišljanja in pripovedovanja zgodb obenem tudi zastrašujoč.

Nuno Bernardo, portugalski scenarist, pisatelj, producent, režiser in direktor beActive, bo 4. dec. 2018 na Animateki razkril več o transmedijskih zgodbah. Brezplačno predavanje je namenjeno producentom, režiserjem, scenaristom, ustvarjalcem v transmedijskem okolju in drugi zainteresirani strokovni javnosti.

O predavanju

Vabljeni na brezplačno strokovno predavanje v angleškem jeziku Resnica in miti o transmedijskem pripovedovanju zgodb. Predaval bo Nuno Bernardo, portugalski strokovnjak za digitalno pokrajino (beActive). Dogodek organizira Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju s CED Portugalska, pobudo CEE Animation Workshop, Društvom slovenskega animiranega filma, festivalom Animateka in zavodom Bunker.

Predavanje je namenjeno producentom, režiserjem, scenaristom, ustvarjalcem v transmedijskem okolju in drugi zainteresirani strokovni javnosti. Od predavanja si lahko obetate:
študije primerov projektov, ki jim je transmedijski pristop pomagal pri uspešnem razvoju, financiranju in distribuciji;
vpogled v spremembe načina dela ustvarjalcev vsebin in producentov ter
uporabne namige za večjo opaznost v digitalnem okolju, polnem izzivov.

O predavatelju

Nuno Bernardo je nagrajevani scenarist, pisatelj, producent in režiser ter direktor portugalskega digitalnega podjetja beActive Entertainment, z več kot 15 let specializiranih izkušenj v razvoju zgodb in formatov, licenciranju, (mednarodni) produkciji in distribuciji zabavnih vsebin na multiplatformah. Kot strokovnjak za digitalno pokrajino, razvoj občinstev in znamčenje vodi in predava na različnih mednarodnih programih usposabljanja, tudi na tistih s podporo MEDIA, npr. Erich Pommer Institute – Digital Strategies in CEE Animation Workshop (mednarodni program usposabljanja za producente animiranih filmov iz Srednje in Vzhodne Evrope, ki med 30. novembrom in 6. decembrom poteka v Ljubljani).

Prijava na dogodek

Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku in je brezplačno. Prijave na dogodek so obvezne, in sicer do ponedeljka, 3. dec. 2018 do 12. ure prek spletnega obrazca na CED Slovenija (glej spodaj). Dodatne informacije: info@ced-slovenia.eu.
Predavanje je del strokovnega programa Animateka Pro 2019, 15. mednarodnega filmskega festivala Animateka s podporo Ustvarjalne Evrope (MEDIA).

NE SPREGLEJTE!

Noč evropskega filma z brezplačnim ogledom celovečerne animacije Samouni Road, režiserja Stefana Savona. Sreda, 5. dec. 2018, ob 19.00, Kinodvor.

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1