Pripoved dokumentarista

Datum dogodka 15.03. 2016 • 10:00  −  16.03. 2016 • 17:00

Na pobudo Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji (podprogram MEDIA) / Motovile in Slovenskega filmskega centra bomo v sodelovanju z domačima ustvarjalcema z mednarodnim renomejem Petro Seliškar, režiserko in producentko, ter Brandom Ferrom, kreativnim producentom in direktorjem fotografije, odprli prostor za nujno potrebno refleksijo položaja domačega ustvarjalnega dokumentarnega filma ter širjenje strokovnih in ustvarjalnih obzorij te pomembne filmske forme.

Glavni cilj seminarja je zagotoviti – in tudi vnaprej (p)ostati – srečevališče vseh vpletenih ustvarjalcev in njihovih podpornikov za skupni premislek in spodbudo slovenskemu dokumentarnem filmu v mednarodnem kontekstu.

Dvodnevni seminar je namenjen tako izkušenim kot prihodnjim ustvarjalcem s projektom ali brez njega; režiserjem, producentom, raziskovalcem, snemalcem, montažerjem in oblikovalcem zvoka; odločevalcem, tv-urednikom in drugim predstavnikom institucij; študentom filmskih in drugih študij (novinarstvo, kulturologija, antropologija in etnologija, sociologija) ter drugim, ki so na začetku dokumentaristične poti ali se za njo navdušujejo.

Udeleženci s projekti bodo imeli priložnost, da svoje ideje za dokumentarne filme predebatirajo s predavateljema, nekaj udeležencev pa bo izbranih za dvomesečno praktično usposabljanje in sodelovanje pri produkciji in postprodukciji, ki bo v organizaciji Petra Pan Filma potekalo jeseni.

Dogodek bo potekal 15. marca med 9.00 in 16.00 uro, 16. marca med 12.00 in 16.00 uro; zaželena je udeležba na obeh dnevih (urnik in podrobne informacije bodo prijavljenim udeležencem poslane nekaj dni pred dogodkom). Število udeležencev je omejeno, zato so nujne predhodne prijave.

Ob prijavi obvezno opišite tudi (pod opombe v prijavnem obrazcu):
– izkušnje na področju dokumentaristike
– kratek sinopsis projekta, če ga prijavljate

Dogodek je del Festivala dokumentarnega filma (9.–17. marec 2016, Cankarjev dom, Ljubljana).

Podpirajo nas

Zdruzen Logo Slo2
Ministrstvo Za Kulturo1 380x58
Logo Mol 1